Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Red Line Synthetic Oil partner van Vegter Pro Mod Racing

Vegter Red Line Oils

Vegter Pro Mod Racing is er trots op om Red Line Synthetic Oil als partner van het team te mogen verwelkomen. Het Nederlandse team dat afgelopen seizoen de tweede positie behaalde in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap, maakte al enige tijd gebruik van de hoogwaardige smeermiddelen van Red Line Oil, maar is met ingang van dit seizoen dus zelfs officieel partner van het Amerikaanse bedrijf. “Red Line Oil staat niet alleen in de dragracewereld, maar ook ver daarbuiten bekend als de beste olie die er te krijgen is. Als Vegter Pro Mod Racing zijn we er dan ook trots op dat Red Line Oil zijn naam aan ons team wil verbinden en dat wij zo’n vooraanstaand merk op de Europese circuits mogen vertegenwoordigen”, aldus David Vegter en Elin Lindegren drijvende krachten achter Vegter Pro Mod Racing.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR


Red Line olie staat in de dragracewereld op nummer één vanwege de superieure kwaliteiten op het gebied van smering en koeling van de in deze tak van de autosport duizenden pk’s leverende en daarmee zwaar belaste motoren. Hoewel Red Line Oil zich in de eerste jaren vooral richtte op de ontwikkeling van olie en smeermiddelen voor de autosport, levert het Amerikaanse bedrijf inmiddels het hele gamma aan smeermiddelen, inclusief versnellingsbakolie en toevoegingen voor brandstoffen en koelvloeistoffen aan zowel de automobiel-, motorfiets-, scheepvaart- als industriële sector.

“Als Vegter Pro Mod Racing rijden we al geruime tijd tot volle tevredenheid met de producten van Red Line Oil. We zijn er uiterst trots op om zo’n vooraanstaand merk te mogen vertegenwoordigen”, aldus David Vegter, coureur van de Vegter Pro Mod Racing ’67 Camaro.

David Vegter is met zijn team Vegter Pro Mod Racing al vele jaren een vaste waarde in de top van de Pro Modified klasse van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Afgelopen seizoen eindigde de Nederlander als tweede in deze sterkst bezette en meest competitieve klasse van het FIA EK. Met zijn persoonlijk record van 5,740 seconden vormde Vegter in zijn ‘67 Camaro in 2023 de snelste combinatie van het veld. Ook dit seizoen heeft Vegter Pro Mod Racing de vijf voor het FIA Europees Kampioenschap meetellende races in Engeland, Zweden en Duitsland op de kalender staan, met uiteraard de titel als hoofddoel. Het FIA EK trapt af van 25 tot en met 27 mei op het Engelse circuit van Santa Pod Raceway. Als voorbereiding op deze wedstrijd neemt Vegter deel aan de een week eerder op dezelfde Engelse baan te verrijden Doorslammers.

Binnenkort volgt er meer nieuws over de andere partners van Vegter Pro Mod Racing voor het seizoen 2024.

Volg Vegter Pro Mod Racing op Instagram via vegterpromodracing en op Facebook Vegter Pro Mod Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet