Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing, Cuda out, maar wat komt erin?

ProDutch 1 800

De spanning stijgt. Nog even en dan kan het doek eraf. Kort na afloop van vorig seizoen werd de vertrouwde Pro Dutch Racing ’71 Plymouth Barracuda te koop gezet om te worden vervangen door een nieuw wapen voor het seizoen 2024. Inmiddels heeft de Cuda een nieuw huis gevonden, maar wat komt er voor in de plaats?

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: pr:


Na een op zich goed seizoen 2023, waarin Michel Tooren met de Pro Dutch Racing ’71 Plymouth Barracuda met uiterst scherpe persoonlijke records van 5,814 seconden en 250,85 mph (403,7 km/u) grenzen verlegde en mooie resultaten behaalde, was Pro Dutch Racing klaar voor de volgende stap. Stilstand is immers ook in de dragracesport achteruitgang en omdat Tooren en zijn team Pro Dutch Racing de laatste stap naar de absolute Europese top wilden maken, werd kort na afloop van het seizoen het besluit genomen om de Cuda te vervangen door een nieuw wapen. Tijdens de traditionele World Series of Pro Mod in het Amerikaanse Bradenton waren eerder in 2023 al de nodige contacten gelegd en daarmee was de deal snel gesloten.

Inmiddels is het maart 2024 en is het al een tijdje stil rond de Cuda en het nieuwe wapen. Dat wil, zoals bij Pro Dutch Racing gebruikelijk, niet zeggen dat er niets gebeurd is. De ’71 Plymouth Barracuda is namelijk verkocht en krijgt binnenkort een nieuw huis. Omdat de nieuwe auto van Pro Dutch Racing onder andere is voorzien van een converter en diverse andere nieuwe technische zaken, verhuizen niet alleen reserveonderdelen en mals van de body, maar ook vele overige onderdelen mee naar de nieuwe eigenaar.

Maar wat komt er nu voor de Cuda in de plaats? Bijgaande foto licht nog slechts een tipje van de sluier op. Een paar weken geleden is Tooren naar de plaats gereisd waar de auto momenteel staat. Op die locatie is de auto inmiddels zelfs van zijn nieuwe kleuren voorzien en een dezer dagen wordt de container geladen om richting Rotterdam te vertrekken. Gezien de lange afstand die moet worden afgelegd, komt het Festival of Power op Santa Pod Raceway te vroeg. Deze eerste ronde van het Motorsport UK Pro Modified Championship wordt eind maart al verreden en hoewel Pro Dutch Racing deze wedstrijd graag als eerste test had willen gebruiken, gaat dat niet lukken. Als de auto namelijk arriveert moet er nog van alles gedaan worden om deze raceklaar te krijgen. Inmiddels zijn de motor en reservemotor op enkele details na al wel bedrijfsklaar.

Het debuut van het nieuwe Pro Dutch Racing Pro Mod staat dan ook nu gepland voor The Doorslammers, de wedstijd half mei een week voorafgaand aan The Main Event, de eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing op Santa Pod. Zolang hoeft er echter niet gewacht te worden om een glimp van de nieuwe auto op te vangen. Zodra deze in de werkplaats van Pro Dutch Racing arriveert, wordt er een grotere tip van de sluier opgelicht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet