Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Twee keer een loepzuivere 'hattrick' voor Jaap van Lagen in Abu Dhabi

240211 Jaap van Lagen Clio 1
Op het Yas Marina Circuit stond Jaap van Lagen twee keer op de hoogste trede van het podium

Tegenwoordig is hij vooral actief met de krachtige achterwielaangedreven Porsche 911 GT3 R Cup, en geeft zijn ervaring daarmee als veelgevraagd coach ook graag door, maar dat Jaap van Lagen het racen met voorwielaandrijvers, zoals de Citroën Saxo waarmee hij zijn loopbaan begon, ook nog uitstekend onder de knie heeft, bewees hij wel door als gastrijder beide races van de Renault Clio Cup Middle East op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi af te sluiten met een loepzuivere hattrick: pole-position, winst en snelste raceronde. Van Lagen heeft nog niets van zijn klasse verloren, zoveel is wel duidelijk!

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto’s: PR


Eigenlijk was Van Lagen ingehuurd om in de aanloop naar dit weekeinde als coach voor het team AR Motors actief te zijn in de Renault Clio Cup Middle East, maar omdat zich een gelegenheid voordeed en hij er toch was, inclusief zijn uitrusting, hoefde de Edese coureur natuurlijk niet lang na te denken toen hij de vraag kreeg of hij ook wilde racen. Hij begon al goed aan het weekeinde met de snelste tijd in de vrije training op zaterdag en bevestigde dat door ook de kwalificatie voor de eerste race als snelste af te sluiten. Op zondag was Van Lagen ook in de tweede kwalificatie het snelst.

De beide races van elk 25 minuten werden ook op zondag verreden. In de eerste wedstrijd werd Van Lagen na zeven ronden als winnaar afgevlagd, op 0,738 seconden voor Eduardo Miranda van Uniq Racing en Stanislav Novikov van Continental Racing. De tweede race sloot hij ook winnend af, ditmaal met Novikov als tweede en Miranda als derde. Dat Van Lagen niet alleen als coach in theorie weet hoe het moet, maar het ook in de praktijk kan, is hiermee wel weer bewezen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet