Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Cups: Wereldkampioen rally Kalle Rovanperä start in Porsche Carrera Cup Benelux

240209 PCCB Rovenpera
In deze kleuren komt wereldkampioen rally Kalle Rovanperä dit seizoen in actie in de Porsche Carrera Cup Benelux

Een wereldkampioen rally in Nederland aan de start? Ja, Walter Röhrl reed in 1974 de Tulpenrally, maar toen was hij nog lang geen wereldkampioen. Sébastien Loeb racete in 2013 met een McLaren op Zandvoort in het kader van wat toen de Blancpain GT Serie was, maar had toen het grootste deel van zijn indrukwekkende rallysuccessen al achter de rug. In de Porsche Carrera Cup Benelux wordt het veel beter: daar komt de regerend wereldkampioen rally dit jaar in actie! Kalle Rovanperä zet in de snelste merkencup van de Benelux zijn eerste schreden in de circuitsport. Hij zal aan vier van de zes weekeinden deelnemen met een Porsche 911 GT3 Cup van het Belgische team RedAnt Racing.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto: PR


Nadat hij afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij de rijderstitel in het WK Rally gewonnen had, kondigde Kalle Rovanperä aan, het op rallygebied dit jaar wat rustiger aan te willen doen. Hij koos voor een beperkter WK-programma met geselecteerde wedstrijden en ontbrak daarmee bijvoorbeeld twee weken geleden tijdens de seizoensstart in Monte Carlo.

Door deze planning heeft Rovanperä tijd voor andere activiteiten, waaronder dus zijn eerste seizoen in de circuitracerij. Daarbij koos hij voor de Belgische formatie van Bert Redant, waar al heel wat ervaring in de Porsche-merkencups aanwezig is. “RedAnt Racing zoekt naar jonge en relatief onervaren rijders die ze kunnen helpen, in hun carrière verder vooruit te komen”, verklaart Rovanperä in een persbericht van zijn sponsor Unibet. “Op basis van de gesprekken die we hebben gevoerd, geloof ik dat zowel de serie als het team mij een uitstekende kans biedt om te testen, te racen en me te ontwikkelen in het circuitracen. Veel dank aan Unibet, RedAnt en Toyota Gazoo Racing voor deze mogelijkheid.”

Officieel is het precieze programma van Rovanperä nog niet bekend, maar wie de kalenders van het WK Rally en de Porsche Carrera Cup Benelux naast elkaar legt, begrijpt dat de Fin bij de races op Spa-Francorchamps en Assen verstek zal moeten laten gaan, omdat die samenvallen met respectievelijk de WK-rally’s van Portugal en Finland, waar Rovanperä in actie komt als fabrieksrijder voor Toyota.

Uiteraard is teambaas Bert Redant zeer ingenomen met de komst van zijn nieuwe protégé: “Na onze herstructurering samen met Marc Goossens in de afgelopen twee jaar is dit een bewijs van onze ambities en plannen voor de nabije toekomst.” Marc Goossens, die bij de renstal uit Zaventem de functie van teammanager vervult, stelt: “Ik ben heel blij met de komst van Kalle naar RedAnt Racing. Uit gesprekken met zijn engineeringcrew in de rallysport begreep ik dat hij, naast zijn talent, ook over de juist werkmentaliteit beschikt om op een professionele wijze te bouwen aan zijn succes. Ik ben zeer gemotiveerd en kan niet wachten om Kalle te ondersteunen bij zijn overstap naar het circuitracen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet