Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Rik Koen met Inter Europol Competition naar Le Mans Cup in 2024

koen 4

Rik Koen komt in 2024 voor Inter Europol Competition uit in de LMP3 klasse van de Michelin Le Mans Cup, de eerste grote stap richting de 24 uur van Le Mans en een carrière in de endurance racerij. De 19-jarige Koen, afgelopen jaar nog succesvol in actie in de Porsche Carrera Cup Benelux, zal samen met het succesvolle Poolse endurance team een gooi doen naar de titel.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Met de overstap naar de Michelin Le Mans Cup kiest Rik Koen duidelijk voor een route die naar de 24 uur van Le Mans moet leiden. “Ik ambieer een carrière in de endurance racerij met als grote doel het winnen van de 24 uur van Le Mans. In de Le Mans Cup kan ik tegelijkertijd leren hoe deze vorm van autosport werkt en laten zien hoe snel ik ben.” Meedoen om de titel en zichzelf klaarstomen voor de stap richting de LMP2 klasse dus: “En waar kan dat beter dan bij Inter Europol Competition.

koen 3

Inter Europol Competition is sinds 2016 actief in de endurance racerij en sinds die tijd in de LMP3 en LMP2 klasse steevast kampioenschap kandidaat in de Le Mans Cup, de European Le Mans Series, het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. Afgelopen seizoen pakte het team onder leiding van teammanager Sascha Fassbender haar grootste prijs, de LMP2 klasse-overwinning in de 24 uur van Le Mans. Met Rik Koen aan boord verwacht Fassbender opnieuw een talent voor de toekomst binnen te hebben gehaald: “Ik ben ontzettend blij om Rik in het team te hebben voor het komende seizoen. Het is goed om weer een jonge snelle rijder in het team te krijgen die voor de endurance racerij kiest en ik ben er zeker van dat hij dit jaar zijn talent gaat laten zien en voor meer dan een paar hoogtepunten gaat zorgen.”

koen 1

De Le Mans Cup, waarin gestreden wordt om de LMP3 en GT3 titels, komt in 2024 in zes weekenden in actie. Vijfmaal met een 120 minuten race in het voorprogramma van de European Le Mans Series maar het hoogtepunt van het jaar zijn zonder twijfel de twee 55-minuten durende races op het legendarische circuit van Le Mans in het voorprogramma van de grootste 24 uursrace ter wereld.

“Racen in de 24 uur van Le Mans is mijn grote doel, en het deelnemen aan de Le Mans Cup wedstrijden op het bekende circuit is iets waar ik enorm naar uitkijk”, aldus Rik Koen. “Maar daarnaast staat dit jaar volledig in het teken van succesvol zijn in de Michelin Le Mans Cup. Ik kan niet wachten.

De wedstrijden in de Michelin Le Mans Cup zijn live te volgen op de YouTube kanalen van het kampioenschap.

koen 2

KALENDER MICHELIN LE MANS CUP 2024

Race 1 Barcelona 13 april
Race 2 Paul Ricard 4 mei
Race 3 Le Mans 13 & 15 juni
Race 4 Spa-Francorchamps 24 augustus
Race 5 Mugello 28 september
Race 6 Portimao 19 oktober
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet