Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Alpine toont kleurenschema voor WEC 2024 en maakt rijdersverdeling bekend

240207 Alpine WEC
De beide Alpine-trio's: vlnr Habsburg, Chatin en Milesi (#35) plus Vaxivière, Lapierre en Schumacher (#36)

Het Franse Alpine is dit jaar een van de drie fabrikanten die met een LMDh instapt in de hoogste divisie van het FIA World Endurance Championship (WEC). Tegelijk met de presentatie van het Formule 1-team werd in het Britse Enstone ook de A424-LMDh onthuld, waarbij ook de verdeling van de zes rijders over de beide auto’s bekendgemaakt werd. Tevens werd Jules Gounon aangekondigd als reserverijder.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto: PR

De namen van de zes fabrieksrijders, in alfabetische volgorde Paul-Loup Chatin, Ferdinand Habsburg, Nicolas Lapierre, Charles Milesi, Mick Schumacher en Matthieu Vaxivière, werden in november al bekendgemaakt, maar de exacte samenstelling van de beide trio’s voor het FIA WEC werd nog onder de pet gehouden. Daarin kwam nu duidelijkheid: de Alpine met het startnummer 35 zal worden bestuurd door Chatin, Habsburg en Milesi, terwijl Lapierre, Schumacher en Vaxivière de combinatie in de nummer 36 zullen vormen.

Werd de auto sinds de onthulling in Le Mans nog in Alpine-kleuren blauw met oranje getoond, de uiteindelijke racekleuren zien er toch een beetje anders uit, met de Franse kleuren rood en wit rondom het achterwiel, aangevuld met wat lichtere blauwtinten. Het aantrekken van Jules Gounon als reserverijder kwam als een verrassing, de Fransman (die onder licentie van Andorra rijdt) combineert het met zijn activiteiten als GT-rijder voor Mercedes-AMG.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet