Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diverse klassen

Mitjet International klaar om in 2024 Europa te veroveren

kalender mitjet north europe

Drie meetings samen met de Trophée Mitjet Nord Europe
Na een eerste spectaculair seizoen gaat de Trophée Mitjet 2L Nord Europe in 2024 op zijn elan door, en vestigt zich zo als zelfstandig kampioenschap. Op het programma staan er vijf meetings (en dus 20 races), verdeeld over vier landen. Door drie meetings van de Trophée Mitjet Nord Europe te laten samenvallen met de Trophée Mitjet France levert Mitjet International nog meer inspanningen om rijders en teams toe te laten een dubbel programma af te werken en zo voor beide titels te gaan.

mitjet 3

De Trophée Mitjet Nord Europe start in Nederland, op het F1-circuit van Zandvoort (van 3 tot 5 mei), waarna het richting het Belgische Zolder gaat (van 17 tot 19 mei). Volgen de drie gemeenschappelijke meetings met de Trophée Mitjet France: Spa Speedweek (van 21 tot 23 juni), Hockenheim (van 19 tot 21 juli) en Dijon-Prenois (van 13 tot 15 september).

mitjet 5

Van de acht meetings die in de twee kampioenschappen mogelijk zijn worden er twee afgewerkt in het voorprogramma van de prestigieuze Fanatec GT World Challenge Europe en één in het kader van het tiendaagse programma van de CrowdStrike 24 Hours of Spa, die in 2024 hun 100ste verjaardag vieren.

Alles is er dus klaar voor. Afspraak over acht weken voor de grootse start van het seizoen 2024 van Mitjet International, tijdens de Coupes de Pâques in Nogaro.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet