Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: BJR toont 2024 kleurenschema’s. Supercar CEO kiest geen partij in Kostecki conflict

Het team van Brad Jones Racing presenteerde de afgelopen twee dagen haar kleurstellingen voor de auto's van Jaxon Evans en McCauley Jones voor het komende seizoen. Inmiddels heeft ook de grote baas van de Australische Supercars een duidelijk statement afgegeven rondom de contract saga tussen regerend kampioen Brodie Kostecki en zijn team Erebus dat zelfs globale vormen begint aan te nemen.

2024 Pizzahut
Bij het team van Brad Jones ontbreekt het niet aan creativiteit. Je moet er als fotograaf maar op komen. Eigenlijk geniaal dit toch?

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Brad Jones Racing/PR

2024 Mitch Evans 1
Jaxon Evans zou dit seizoen met zijn pak een Europese ervaring de grote verrassing kunnen zijn. Zijn opa was één van de oprichters van het Manfeild circuit waarop vorige week de Formula Regional Toyota Oceania nog racete. Zijn vader sleutelde voor diverse teams en moeder Debbie sleepte in de
zestiger jaren de nodige bekers in de wacht.


BJR toont 2024 kleurenschema’s. Supercars CEO kiest geen partij in Kostecki conflict
Het team van Brad Jones Racing presenteerde vandaag de 2024 kleurstellingen voor de auto’s van Jaxon Evans en McCauley Jones. Na de afgelopen jaren veel ervaring in de Porsche Supercup en de diverse Porsche Cups opgedaan te hebben keert de Nieuw Zeelander nu weer terug naar zijn “home-ground” Evans heeft er nooit geen geheim van gemaakt dat hij met de in Europa opgedane ervaringen een definitieve overstap naar de Supercars zou maken. Afgelopen jaar tekende Evans een contract voor het team van Brad Jones Racing. Eerder was hij voor het team in de Enduros enkele malen als co-rijder actief. Jaxon bestuurt komend seizoen de #12 SCT Logistics Camaro ZL1 die in een opvallend wit rood kleurenschema is gespoten. Met een pak Porsche-ervaring zal Evans weleens de verrassing van het komende seizoen kunnen worden.


2024 Mitch Evans 2
De Camaro ZL1 van Jaxon Evans.

Jaxon Evans: “ Mijn voeten voor jeuken voor de komende pre-season test. Bathurst is natuurlijk een behoorlijk wilde plek om je solodebuut te maken. Het is overigens het laatste circuit waarop ik in een Supercar heb gereden. Als rookie in de Supercars zijn er momenteel veel onbekende factoren maar gezamenlijk hebben wij duidelijk bedoelingen van wat wij willen bereiken. Ik heb volledig vertrouwen in het team en de drijvende kracht achter deze kans.”

Andrew Jones, hoofd autosportprogramma’s BJR: “De komst van Jaxon als coureur van de SCT Logistics Camaro betekent een grote verandering voor ons team en bevestigt de doelstellingen die wij voor dit programma hebben. Hoewel dit jaar nog over de status van rookie zal beschikken zal de ervaring, die wij met hem de afgelopen twee jaar in de Endurance wedstrijden hebben opgedaan, er absoluut toe bijdragen dat wij onze prestatiedoelen behalen. Als je dit koppelt aan zijn wereldwijde successen(met Porsche red.) twijfelen wij er niet aan dat dit voor SCT Motorsport een sterk jaar gaat worden.”

2024 96
McCauley Jones rijdt met de No 96 Camaro.

Pizza Hut sponsoring voor McCauley Jones
Teamgenoot McCauley Jones bemand dit seizoen de #96 Camaro ZL1 en beschikt andermaal over sponsoring van Pizza Hut. De nieuwe kleurstelling is een verbeterde versie van de Camaro die in 2023 niet alleen de harten van de Supercarfans Down Under veroverde maar wereldwijd. Langs de zijkanten beschikt de auto over een herzien ontwerp waarbij de rode lijnen rond de plint met 3M vinyl zijn versterkt. Een gigantische druppel pizzasaus op de motorkap is met het Pizza Hut Logo ook niet verdwaald. Vorig jaar reed de auto in vijf spectaculaire gedaantes. Het team van Brad Jones belooft nu al ook de Wauw factor voor dit jaar wederom terug te brengen.

Vorig jaar was natuurlijk het hartverwarmende ontwerp van de 12-jarige Ninja Turtles en een verblindend reflecterende gouden kleurstelling het gesprek van de dag. Het was gewoon een auto die je niet kon missen. Het team van Brad Jones Racing belooft in ieder geval komend seizoen met meer verrassingen te komen.

2024 Pizza Hut 1
Gloednieuwe Camaro in een oude schuur. Je moet er als fotograaf maar op komen...

Supercars CEO Shane Howard neemt stelling met open brief
Supercars CEO Shane Howard heeft vanmorgen met een open brief stelling genomen tegen de aantijgingen van voormalig SCTR Erebus sponsor dat er sprake was van gecoördineerde statements met Erebus. De verklaring van Supercars gaf de indruk dat er bij Kostecki van een psychisch probleem sprake zou zijn. Howard ontkent dit en schrijft in zijn brief dat dit duidelijk een zaak is tussen de rijder, zijn management en het team en dat de Supercars organisatie aan beide haar steun heeft aangeboden en dit zal blijven doen. “ Uit de brief blijkt dat Howard een persoonlijk gesprek met Kostecki heeft gehad. Details werden niet bekend gemaakt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet