Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Div. Formulewagens

F1 Academy: De Heus samen met zusjes Al Qubaisi opnieuw met MP Motorsport aan de bak

30 01 24 Red Bull Partnership F1 Academy 7265 EXT

MP Motorsport gaat in het tweede seizoen van F1 Academy verder met dezelfde samenstelling als in het openingsjaar van de nieuwe klasse voor vrouwelijke coureurs. Dat betekent dat Emely de Heus haar carrière vervolgt bij MP, net als de zusjes Hamda en Amna Al Qubaisi. Toch blijft niet alles bij hetzelfde: de drie krijgen vanaf nu de volledige steun van Red Bull.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto’s: Red Bull


De Heus en de Al Qubaisi’s zijn vanaf nu lid van het Red Bull Academy Programme en krijgen auto’s die zijn uitgedost in de F1-kleuren van Red Bull en RB. Hamda Al Qubaisi en Emely de Heus verdedigen de Red Bull-kleuren, Amna Al Qubaisi komt uit namens het onlangs tot RB omgedoopte AlphaTauri, dat wordt gesponsord door Visa en Cash App.

Het programma wordt vanuit Red Bull geleid door Sarah Harrington, MP is operationeel verantwoordelijk. Volgens eigen zeggen investeert Red Bull drie keer zo veel in zijn F1 Academy-inspanningen als elk ander F1-team. Het doel daarbij is om op andere plekken in de autosport meer vrouwen aan het werk te krijgen, die daarmee als rolmodel kunnen fungeren voor meisjes die belangstelling hebben in een carrière in de autosport.

30 01 24 Red Bull Partnership F1 Academy 7218

“Ik ben blij dat ik Hamda, Amna en Emely kan bevestigen als onze F1 Academy-bezetting voor 2024 en als leden van het Red Bull Academy Programme”, aldus Sander Dorsman, de teambaas van MP Motorsport. “Dit betekent dat we de coureurs trouw blijven van wie we het talent kennen. We hoeven ze dus niet meer in ons team te verwelkomen, want alle drie zijn ze de afgelopen jaren echte leden van de MP Motorsport-familie geworden. Samen kijken we uit naar een uitdagend nieuw F1 Academy-seizoen waarin we onze sterke resultaten van 2023 hopen te herhalen en verder te verbeteren. Hamda bewees meteen dat ze een van de titelfavorieten was, terwijl Amna en Emely hun overwinningen pakten. En omdat we vorig jaar nipt naast de teamtitel grepen, hopen we het dit jaar nog beter te doen! Tot slot ben ik dankbaar voor de niet-aflatende steun van Red Bull voor onze inspanningen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet