Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: The Clash een dag vervroegd. Denny Hamlin wint Show Event in Los Angeles

Het jaarlijkse “The Clash” Show event in het Colosseum van Los Angeles werd vanwege de barre weersvoorspellingen voor vandaag met een dag vervroegd. Een beslissing die gistermiddag Amerikaanse tijd in overeenstemming met rijders en teams werd genomen. Slechts 23 rijders wisten zich voor het evenement te kwalificeren. Uiteindelijk ging de overwinning naar Denny Hamlin gevolgd door Kyle Busch en Ryan Blaney die zich als laatste had weten te kwalificeren.

2024 Start Show Event Los Angles
Het Showevent in Los Angeles ging een dag eerder van start.


Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: NASCAR/Toyota Racing USA

2024 Hamlin zege
Hamlin bedankt het schaarse publiek met een fraaie burn out met de nieuwe generatie Toyota.

The Clash een dag vervroegd. Denny Hamlin wint Show Event in Los Angeles
Gistermiddag besloot de NASCAR-organisatie na overleg met teams en rijders om “The Clash” naar de zaterdagavond lokale tijd te verplaatsen. Helaas kwamen hierdoor een aantal Live uitzendingen te vervallen. De NASCAR-organisatie wilde vermijden dat het event aan de storm “Ananas” ten prooi zou vallen. Hamlin was in het 150 ronden stellende show evenement slechts enkele meters van het zwartwit geblokt verwijderd toen zijn teamgenoot Ty Gibbs achter Kyle Larson’s Chevrolet spinde en daarmee een neutralisatie veroorzaakte. Bij de daaropvolgende herstart nam Hamlin opnieuw de leiding en versloeg Kyle Busch met een voorsprong van slechts 0.610 secs. Voor Hamlin betekende het zijn vierde overwinning in “The Clash” waarvan hij er drie op de Daytona International Speedway wist te winnen.

2024 Los Angeles Coloseum
Het Los Angeles Colosseum was in tegenstelling tot afgelopen jaar leeg........


Denny Hamlin: “Dit was in ieder geval een geweldige impuls voor de Daytona 500. Op 1 januari maak ik altijd alle bekers in mijn woning schoon maar daar kan ik er nu al eentje aan toevoegen. Daar ben ik best heel blij mee.” Uiteraard werd Hamlin als minst populaire rijder bij de fans traditioneel weer uitgefloten maar gaf daar een uitstekend antwoord op. “ Jullie weten dat ik je favoriete coureur weer heb verslagen toch?” Toen werd het even stil. Achter Ryan Blaney eindigde diens teamgenoot Joey Logano als vierde. Hun teamgenoot Austin Cindric wist zich vanwege het veranderde tijdschema niet te kwalificeren. Hierdoor kwamen de kwalificatieheats te vervallen waardoor de startgrid op basis van de trainingstijden werd vastgelegd. Ook het optreden van Machine Gun Kelly kwam te vervallen.

2024 Ty Gibbs
Ty Gibbs reed 84 ronden aan de leiding. Hier gevolgd door Hamlin en Larson.

Chase Elliott: “Voor de race-industrie is dit één van de meest logische beslissingen ooit” Bij de laatste herstart bevond Kyle Busch zich direct achter Denny Hamlin maar die nam direct een voorsprong van twee wagenlengtes waardoor de RCR-coureur er niet in slaagde om de aansluiting te vinden.
In totaal reed Denny Hamlin in het 151 ronden tellende wedstrijd 58 ronden aan de leiding terwijl Ty Gibbs zelfs 84 ronden voor zijn rekening mocht nemen. Tussen de 78e en 140e ronden wist Gibbs zelfs een voorsprong van drie seconden op te bouwen. Een spin van Michael McDowell in de 140e ronde betekende andermaal een neutralisatie maar opende uiteindelijk direct de deur voor Hamlin’s overwinning. Het Mexicaanse Show Event vond eveneens plaats en leverde een fraaie overwinning voor Daniel Suarez op.

2024 Show Event winner Hanlin
"Ik heb wel jullie favoriete coureur verslagen."


Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 151 ronden
2. Kyle Busch Chevrolet 151 ronden
3. Ryan Blaney Ford 151 ronden
4. Joey Logano Ford 151 ronden
5. Kyle Larson Chevrolet 151 ronden
6. Alex Bowman Chevrolet 151 ronden
7. Chase Briscoe Ford 151 ronden
8. Brad Keselowski Ford 151 ronden
9. Martin Truex Jr. Toyota 151 ronden
10. William Byron Chevrolet 151 ronden

2024 Daniel Suarez winnaar Show Event
Ook voor Daniel Suarez viel er nog wat te halen. Hij won de Mexicaanse "Clash" waaraan deelnemers uit het Mexicaanse kampioenschap deelnamen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet