Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Prachtige Triple Eight presentatie, Erebus en Supercars verliezen sponsoren. Kort nieuws

SVG mag dan bij het team van T8 vertrokken zijn. Het blijft nog steeds één van de populairste teams zoals vandaag bij de publieke presentatie op de luchthaven TooWoomba, ongeveer 125 km ten westen van Brisbane bleek. Werkelijk duizenden mensen waren bij deze unieke presentatie aanwezig. Het luchtvaartverkeer werd er zelfs vandaag even voor stilgelegd. Een beter welkom had Will Brown zich als opvolger van SVG niet kunnen wensen. Ook Scott Pye keert naar het team van Triple Eight, waar hij ooit zijn carriere in de Dunlop V8 series(nu Super 2 Series) begon.

2024 Broc Will
Will Brown en Broc Feeney de nieuwe generatie rijders bij Triple Eight. Gaan zij in de voetsporen van SVG en Jamie Whincup treden.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: RB/PR


Prachtige Triple Eight presentatie. Erebus verliezen sponsoren. Kort nieuws

De luchthaven van Toowoomba was vandaag even voor het luchtvaartverkeer gesloten. Will Brown, de opvolger van SVG bij het team van Triple Eight en tevens zelf piloot, zorgde voor een prachtige open presentatie in zijn woonplaats en de lokale luchthaven. En uiteraard waren er ook nog de nodige air displays van Red Bull stuntpiloot Matt Hall.

Het zal even wennen zijn maar Will Brown zal dit jaar niet de traditionele #97 besturen maar een gloednieuwe #87 Chevrolet Camaro. Scott Pye zal naast Will Brown de #87 in de Enduro wedstrijden bemannen. Voor deze wedstrijden blijft de bezetting van de #88 Chevrolet Camaro ongewijzigd. Hier zullen Broc Feeney en teambaas Jamie Whincup andermaal een combinatie vormen.

Jamie Whincup: “Het was onwerkelijk om Wellcamp airport vandaag af te sluiten voor een familiedag vol raceauto’s en vliegtuigen. Werkelijk duizenden mensen. Voor ons was dit toch wel een bijzonder trots moment. Dit was zeker wel de grootste teampresentatie die we ooit in de Supercars gezien hebben. “De technische bezetting binnen het team blijft onveranderd. Broc Feeney heeft wederom Martin Short als race-engineer terwijl Andrew Edwards, de voormalige engineer van SVG, nu Will Brown onder zijn hoede neemt. Het team zal a.s. maandag op Queensland Raceway een uitgebreid testprogramma afwerken.

Doughut
Veel entertainment.

Erebus Saga heeft verstrekkende gevolgen
Het conflict dat tussen Brodie Kostecki en zijn team is ontstaan heeft verstrekkende gevolgen. Regerend kampioen Brodie Kostecki zal bij de openingswedstrijd op Bathurst gedurende het weekend van 23-26 februari niet aanwezig zijn en wordt door Todd Hazelwood vervangen. Volgens welingelichte bronnen zal Kostecki in de daaropvolgende wedstrijd aan het seizoen beginnen voor wat het waard is. BOOST oprichter Peter Adderton maakte de afgelopen dagen bekend dat de naamgevingsovereenkomst aan de Gold Coast 500 direct na 2024 wordt stopgezet. Adderton is hevig verontwaardigd over het feit hoe dat de Supercars-organisatie met de situatie omgaat. “Ze laten niets van zich horen’’ aldus Adderton die in de voorbije dagen steun kreeg van zowel de expats Scott McLaughlin en SVG.

2024 Vliegticket
Geen stakende piloten of boeren maar duizenden racefans voor het team van Triple Eight. Dit zijn wij dan toch liever.

Beide voormalige Supercar rivalen haalden via de social media fel uit naar zowel Erebus als de Supercar-organisatie en steunden Kostecki in het ontstane conflict. McLaughlin plaatste een uiterst giftige GIF op twitter met de tekst “Nothing to see here” terwijl achter de CEO de boel in de hens staat……… Verder moest men bij Erebus de afgelopen dag van sponsor Shaw and Partners (een grote financiële investeringsmaatschappij) Ook Coca Cola zou van het team van Erebus afscheid willen gaan nemen maar dit is nog niet officieel bevestigd. SVG verliet eind 2012 Erebus met een flinke kater zonder ooit voor de ze organisatie gereden te hebben terwijl de glans van Kostecki’s 2023 titel nu geheel is weggenomen………

2024 Midday
Middiy's steunt Bryce Fullwood en het team van BJR dit jaar opnieuw.


Kort nieuws
Eerder deze week presenteerden de teams van Brad Jones Racing en Penrite Racing hun nieuw kleurstellingen. Bij het team van BJR heeft Bryce Fullwood zijn contract met het team en sponsor Middiy’s, een elektronicaketen verlengd terwijl Richie Stanaway bij het team van Penrite door niemand minder Roland Dane(de oprichter van Triple Eight) met de Mustangs als titelfavoriet wordt getipt.

2024 Penrite
Wordt het team van Grove Penrite dit jaar kampioen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet