Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Zeven Cup wedstrijden voor SVG bij Kaulig Racing

SVG zal komend seizoen in maar liefst zeven NASCAR Cup wedstrijden uitkomen. Het team van Trackhouse Racing is daarvoor een alliantie met het team van Kaulig Racing aangegaan. Op technisch gebied werkten de beide teams overigens al samen.2024 SVG
Een prachtig NASCAR programma voor SVG komend seizoen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Red Bull


Zeven Cup wedstrijden voor SVG bij Kaulig Racing
Voor het Xfinity-programma van SVG wendde het team van Trackhouse Racing zich al tot Kaulig Racing waarmee het snel tot een overeenkomst kwam. Voor de zeven Cup wedstrijden werd eerder deze week door Trackhouse eveneens een deal met Kaulig Racing gesloten.

SVG: “Toen ik voor het eerst met Trackhouse over een verhuizing naar de USA begon te praten hadden wij geen idee van hoeveel races wij konden vastleggen. Maar ik was ervan overtuigd dat ik bij dit team en deze organisatie wilde zijn. Achter de schermen is er heel hard gewerkt om dit allemaal te bereiken. En ik kan niet gelukkiger zijn om te weten dat ik in de Xfinity-series een kans krijg en dat ik in de Cup op zowel de ovals als de road circuits een goede kans krijg. Kaulig is een winnaar in zowel de Cup als de Xfinity-series en ik weet dat dit dankzij de alliantie met Trackhouse een ongelofelijk eerste jaar voor mij in NASCAR gaat worden.”

Charles Rice van Kaulig Racing: “ Ik ben erg enthousiast om met Trackhouse te kunnen samen werken en dat Shane dit seizoen van ons Cup programma deel mag uitmaken. Toen wij Shane voor de Xfinity-series vastlegden werd het voor de Cup-zijde gewoon een volgende logische stap. Zeker omdat wij al over een bestaande structuur en pitcrew beschikten. Bedenk wel dat SVG in Chicago eerst onze auto moest passeren alvorens te winnen. Wij zijn toen als tweede geëindigd. Dus het is nu best geweldig om samen met hem te kunnen racen.”

Justin Marks van Trackhouse: “Shane is één van de beste talenten die ik ooit gezien heb. Wij weten dat hij op de roadcircuits competitief is. Dus moesten wij hem en onszelf op de ovals tegen Cup series rijders uitdagen. Voor Shane gaat een grote eerste jaars seizoen worden en ik waardeer het enorm dat Matt Kaulig en Chris Rice ons geholpen hebben om dit te realiseren.:”

Cup programma SVG

• Circuit of the Americas (COTA) in Austin op 24 maart
• Talladega Superspeedway (Ala.) op 21 april en 6 oktober
• Charlotte Motor Speedway op 26 mei
• Chicago Street Race op 7 juli
• Watkins Glen (NY) International op 15 september
• Las Vegas Motor Speedway op 20 oktober.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet