Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Haas onthult kleuren van zijn VF-24

haas vf24 1

Het F1-team van Haas is er weer als een haas bij: net als in eerdere jaren laat het Amerikaanse team als eerste zijn kleuren zien voor het nieuwe seizoen. Meer dan dat is het trouwens ook niet, want de auto komt pas tijdens de tests zelf in beeld.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto’s: MoneyGram Haas F1 Team


Haas loste vandaag het startschot van de lanceerweken door beelden vrij te geven van de nieuwe VF-24. Daarin verschijnen komend seizoen Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg opnieuw voor Haas aan de start. Op het eerste gezicht is er weinig veranderd aan de Haas ten opzichte van de VF-23. In het oog springt de grotendeels zwarte neus – die was afgelopen seizoen nog wit.

haas vf24 2

Voor de rest zijn er weinig verrassingen te ontwaren, een feit dat het team zelf ook toegeeft. In 2023 zette het alles in op de upgrade die vanaf de Amerikaanse GP op Austin verandering moest brengen, maar die bleek niet te werken: de VF-23 bleef net als daarvoor zijn banden opeten. Die (mislukte) inspanning moet het bescheiden team nu bekopen doordat het te weinig tijd heeft kunnen steken in de VF-24. Het team verwacht dan ook in Bahrein achteraan te moeten beginnen.

haas vf24 3

Ondanks al dat gebrek aan verandering en vooruitgang heeft het team deze winter tóch een ander gezicht gekregen – letterlijk zelfs, want eigenaar Gene Haas zette na het zoveelste teleurstellende seizoen teambaas Günther Steiner op straat. Vervolgens zette Haas de Japanner Ayao Komatsu op de plek van de Italiaan. Komatsu was tot dan toe de baas van de engineers bij het team. Eerder had oud-Ferrari-man Simone Resta het team al verlaten. Hoofdontwerper Andrea De Zordo maakte daarop promotie en heeft Resta inmiddels opgevolgd als technisch directeur. De vacature van De Zordo wordt waarschijnlijk ook intern vervuld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet