Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup Benelux: Tweede testdag 29 februari op Circuit Zolder

FFSC 2023 Bas Koeten Racing Oeste Racing

Na het succes van de Oeste Kart/Ford Fiesta Sprint Cup-testdag die op 2 december werd georganiseerd op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, waren de betrokken teams vastbesloten om ook voor een tweede testdag te gaan. Deze tweede testdag gaat op 29 februari plaatsvinden op Circuit Zolder.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

“Het succes van deze eerste in België georganiseerde testdag vroeg naar meer”, stelt Tomas De Backer, uittredend Benelux-kampioen en betrokken partij bij de organisatie van de testdagen. “Vooral omdat we met het grote aantal kandidaten – 24 rijders kregen de gelegenheid kennis te maken met de Fiesta in Cup-versie – de rijtijd dienden te beperken en sommigen coureurs daardoor te weinig in actie kwamen. Daarom is er deze tweede testdag waarin we het aantal rijders bewust willen beperken, zodat het kleinere clubje kandidaten meer tijd krijgt om achter het stuur van één van de beschikbare Fiesta’s te kruipen”.

FFSC 2024 FordStore Feyaerts

“Ook de beslissing om deze keer op Circuit Zolder te testen, is een bewuste keuze”, zegt Maikel Verkade van MV Motorsport. “Omdat de kandidaat-rijders op die manier meteen kennismaken met een circuit dat op de kalender staat van de Ford Fiesta Sprint Cup en zij aldus in nauwe samenwerking met een data-man het specifieke tracé onder de knie krijgen en, ja, zich al kunnen voorbereiden op wat nog komen gaat gedurende het komende, zevende seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup!”

FFSC 2024 NiceRacing 29Raceland.

Meer rijtijd, dat wil ook zeggen dat de kostprijs wordt opgetrokken. “Eigenlijk willen we in de eerste plaats rijders aan de beurt laten komen die reëel bezig zijn met een deelname in 2024 en deze uitgebreide test beschouwen als een ultieme kennismaking, voordat alles definitief wordt rond gemaakt,” stelt Johan Land van NiceRacing-29Raceland.

Jelle Koeten van Bas Koeten Racing voegt toe: “Om hierbij te helpen, zijn we akkoord om het inschrijfrecht voor deze test te verrekenen in het uiteindelijke budget dat dient aangebracht te worden voor een full deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup.”

Dat zo’n testdag het nodige effect resulteert, bewijst de interesse en niet op zijn minst de toezeggingen voor het komende seizoen van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup.

“Mettet, de link met karting of C1 Racing en de komst en het doen en laten van Calvin de Groot in de Fiesta Cup, zijn elementen die de interesse voor de Ford Fiesta Sprint Cup aanzienlijk hebben vergroot,” klinkt het tenslotte bij Jo Lambrecht van Oeste Racing!

Wie zich geroepen voelt om op Circuit Zolder nader te komen kennismaken met één van de Fiesta’s, kan het best een email sturen naar: media@fordfiestacup.nl

Kalender Benelux Ford Fiesta Sprint 2024
12 april – Testdag – Circuit Zandvoort
13-14 april – Voorjaarsraces – Circuit Zandvoort
31 mei/1-2 juni – Spa Euro Races – Circuit Spa-Francorchamps
5-6-7 juli – Supercar Madness – Circuit Zolder
2-3-4 augustus – Jack’s Racing Day – TT Circuit Assen
13-14-15 september – BetCity Trophy of the Dunes – Circuit Zandvoort
25-26-27 oktober – Supercar Madness Finale Races – TT Circuit Assen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet