Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Rowe Racing bevestigt deelname aan 24U Nürburgring en GT World Challenge. Sterke line-up met nieuwkomers Frijns en Marciello

Het team van ROWE Racing zal BMW M Sport komend seizoen opnieuw in 24U Nürburgring en de GT World Challenge vertegenwoordigen. Philipp Eng, Marco Wittmann en Nick Yelloly die afgelopen jaar de 24U van Spa Francorchamps op hun naam schreven worden opnieuw met elkaar verenigd en zullen proberen hun titel te verdedigen. Evenals vorig jaar zal het team onder leiding van Hans Peter Naundorf opnieuw aan vijf wedstrijden van de Fanatec World Challenge powered by AWS deelnemen. Tevens zullen er twee auto’s op de Nordschleife worden ingezet. Met de komst van Raffaele Marciello en Robin Frijns beschikt men over een uitermate sterke line-up.

2024 Robin Frijns
Robin Frijns verdedigt nu op de Nordschleife de kleuren van BMW.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Willem J. Staat/BMW Motorsport

Rowe Racing bevestigt deelname aan 24U Nürburgring en GT World Challenge. Sterke line-up met nieuwkomers Frijns en Marciello
De combinatie Marco Wittmann(D) Philipp Eng(A) en Nick Yelloly zullen in de Fanatec World Challenge powered by AWS opnieuw proberen om hun gezamenlijk behaalde zege in de 24U van Francorchamps te verdedigen. Vanwege een overlapping in de kalender in één van die vier wedstrijden van de Fanatec World Challenge powered by AWS kunnen Eng en Yelloly niet samen met Wittmann op Monza rijden omdat zij dan aan de IMSA-wedstrijd op de Indianapolis Motor Speedway deelnemen. De volledig line-up voor de wedstrijd op Monza zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Dan Harper(GB)/Max Hesse(D) zullen opnieuw voor het team uitkomen even als de Braziliaan Agusto Farfus die opnieuw als derde rijder naar ROWE Racing terugkeert. In 2022 reed hij voor het eerst voor het team van ROWE Racing en nam in 2023 deel aan de wedstrijden op de Nürburgring en in Macau. Farfus herenigt zich met Harper en Messe voor wie hij in het verleden als mentor van het BMW Junior Team op de Nordschleife optrad.

Tijdens 24U Nürburgring zullen opnieuw zeven BMW fabrieksrijders in de BMW M4 GT3’s worden ingezet. Naast de GTWC-coureurs Wittmann, Farfus zijn dit Sheldon van der Linde(RSA) en de beide Belgen Dries Vanthoor en Maxime Martin alsmede de nieuwe aanwinsten Robin Frijns(NL) en Raffaele Marciello(CH).

2024 ROWE Racing
ROWE Racing en BMW een succesvolle combinatie.


Andreas Roos (hoofd van BMW M Motorsport)
: “BMW M Motorsport en ROWE Racing gaan in 2024 samen hun negende seizoen in en de samenwerking is vanaf het eerste jaar een groot succesverhaal. Twee gezamenlijke 24-uursoverwinningen op Spa-Francorchamps, één op de Nürburgring en we streven ernaar om dat record in 2024 verder te verbeteren met opnieuw een sterke opstelling. Ik kijk erg uit naar de races en de fantastische samenwerking met Hans-Peter Naundorf en zijn team. Het is jammer dat we niet alle BMW M-fabriekscoureurs beschikbaar hebben vanwege overlappingen in de planning, maar dankzij ons hoogwaardige en grote aanbod kunnen we nog steeds ongelofelijk sterke teams samenstellen.”

Hans-Peter Naundorf (teammanager ROWE Racing):“Ik ben blij dat onze samenwerking met BMW M Motorsport nu het negende jaar ingaat. Het kenmerkt zich door een groot wederzijds respect en een bijzonder loyale samenwerking. Met het winnende trio van vorig jaar kunnen we beginnen aan de titelverdediging in Spa, wat een perfecte basis vormt om opnieuw voor de overwinning te strijden.Bovendien blijven twee van de drie coureursposities in de zusterauto ongewijzigd, en Augusto Farfus brengt extra kwaliteiten mee met zijn rijvaardigheid, enorme ervaring en voorbeeldige teamgeest. Dit jaar hebben we zeven BMW M-fabrieksrijders op de Nordschleife. Voor het eerst zullen Robin Frijns en Raffaele Marciello voor ROWE Racing strijden op de 24h Nürburgring, die wij kennen als geduchte tegenstanders. Ons hele team kijkt ernaar uit om samen te werken met twee van zulke succesvolle en snelle coureurs, en we heten hen van harte welkom bij de ROWE Racing-familie.”

Robin Frijns: “Bij mijn laatste start op de Nordschleife in 2022 won ik samen met Dries Vanthoor de 24-uursrace. Nu ben ik erg enthousiast over mijn debuut voor BMW M Motorsport. Het is een van de grootste autosportevenementen in Duitsland en de fans daar zijn bijzonder enthousiast. Voor een coureur wordt het op de Nordschleife nooit saai. Ik ben benieuwd hoe mijn debuut in de BMW M4 GT3 zal verlopen.”

Raffaele Marciello: “Ik vind het erg spannend naar de Nordschleife terug te keren, vooral met BMW M Motorsport en ROWE Racing, omdat ze daar een indrukwekkende gedeelde geschiedenis van goede resultaten hebben. Ik heb de race nog nooit gewonnen, maar ik heb wel het podium bereikt. Daarom is mijn hoop op een sterke race groot. Maar eerst moet ik me samen met het team en in de nieuwe auto heel goed voorbereiden.”

2024 Spa
Het winnende Spa trio van 2023 gaat opnieuw proberen om deze klassieker in de wacht te slepen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet