Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Eastalent-Audi wint Hankook 24H Dubai, Nederlandse klassenzege en podium in 992-Cup-klasse

Racingpixels - 24H of Dubai - 24H Series
Winst voor de Eastalent-Audi in de 19e editie van de Hankook 24H Dubai

Het Oostenrijkse Eastalent Racing Team heeft de 19e editie van de Hankook 24H Dubai gewonnen. Na 603 ronden reed Christopher Haase de Audi R8 LMS van het team als winnaar over de eindstreep. Het was de eerste zege in Dubai van het team, de vierde voor Audi. Haase deelde de winnende auto met Simon Reicher, Markus Winkelhock, Mike Zhou en Gilles Magnus. Nederlands succes was er voor Red Camel-Jordans.nl, dat met Ivo, Rik en Luc Breukers en Fabian Danz op de elfde plaats algemeen de Porsche 992-Cup-klasse won. Met de derde klassezege op rij na Kuweit en Abu Dhabi won het team daarmee ook de 992-teamtitel in de 24H Series Middle East Trophy. Ook de Nederlanders Paul Meijer, Jop Rappange, Ralph Poppelaars en Huub van Eijndhoven behaalden as derde in de 992-Cup-klasse met de Porsche van Fach Auto Tech een fraai podiumresultaat.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto's: Creventic


Vanaf de zesde plaats op de grid klom de Eastalent-Audi snel op naar voren en nam in de 36e ronde voor de eerste maal de leiding. Het team maakte handig gebruik van de diverse code-60’s in de race om ervoor te zorgen dat de tank constant zo vol mogelijk bleef. Daardoor kon het team ondanks 34 pitstops, minstens drie meer dan de naaste concurrentie, de overwinning binnenhalen. Voor Christopher Haase was het zijn tweede zege in Dubai, routinier Markus Winkelhock won er voor de eerste maal.

Racingpixels - 24H of Dubai - 24H Series
Vierde zege in Dubai voor Audi en de traditionele rit op de kameel voor de winnaars

De Proton Huber Competition-Porsche 992 GT3 R van Rinat Salikhov, Sergei Borisov, Victor Shaytar en Sven Müller kwam op ruim anderhalve minuzut van de winnaar als tweede over de eindstreep, gevolgd door de Century Motorsport-BMW M4 GT3 van Carl Cavers, Lewis Plato, Jack Barlow en Jacob Rattenbury. Daarmee won het Britse BMW-team ook de GT3-Pro-Am-klasse, net voor de Manamari Energy by Ebimotors-Porsche, die die GT3-teamtitel in de Middle East Trophy won. De tweede Century-BMW (Johnston/Salkeld/Leung/Gelael) eindigde als vijfde algemeen en won daarmee de GT3-Am-klasse. Twee klassezeges zijn natuurlijk een fraai succes voor het Britse team.

Racingpixels - 24H of Dubai - 24H Series
Derde 992-Cup-klassezege op rij en titel in de Middle East Trophy voor Red Camel-Jordans.nl

Vader Ivo vierde samen met zoons Rik en Luc Breukers en de Zwitser Fabian Danz opnieuw een mooi succes in de vorm van de overwinning in de Porsche 992 Cup-klasse. Voor het team was het al de derde klassezege op rij. Meer Nederlands podiumsucces in de Porsche Cup-klasse was er voor Paul Meijer, Jop Rappange, Ralph Poppelaars en Huub van Eijndhoven, die met de 911 van het Zwitserse Fach Auto Tech de derde plaats bij de Porsches behaalde.

Racingpixels - 24H of Dubai - 24H Series
Zeven Nederlanders op het 992-Cup-podium

Ook Patrick Huisman deed het goed: hij eindigde samen met zijn teamgenoten Tracy Krohn, Niclas Jonsson en Philip Hamprecht als vijfde Porsche algemeen en tweede in de 992-Am-klasse. De Porsche van NKPP Racing by Bas Koeten Racing met Gijs Bessem, Bob Herber, Daan Meijer en Dante Rappange eindigde als zevende Cup-Porsche en als vierde in de 992-Am-klasse. Twee plaatsen verder naar achteren in de Am-klasse volgde de Team Captain America by Bas Koeten Racing-Porsche, waarin onder anderen Kay van Berlo reed.

Racingpixels - 24H of Dubai - 24H Series
GT4-winst voor de Continental Racing by TTR-Toyota Supra

Continental Racing by TTR won met de Toyota Supra en rijders Vasily Vladykin, Andrey Solukovtsev, David Pogosyan en Mikhail Loboda de GT4-klasse, waarin de overige twee deelnemers na incidenten de eindstreep niet haalden. De zege in de GTX-klasse ging naar de Toro Verde-Ginetta G56 Cup van Lawrence Tomlinson, Freddie Tomlinson, Michael Simpson en Nico Prost. Beste TCR-auto en daarmee winnaar van de TCE-divisie was de Simpson Motorsport-Audi RS 3 LMS van Nadir Zuhou, Ivan Stanchin, Andrei Muraveika, Ahmed Al Khaja en Kavi Jundu.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet