Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ida Zetterström opnieuw in de prijzen

bilsportgalan.01

Dragracer Ida Zetterström is tijdens het jaarlijkse gala van de Zweedse autosportfederatie volop in de prijzen gevallen. Eerst mocht Zetterström haar trofee voor het winnen van het FIA Europees Top Fuel kampioenschap 2023 in ontvangst nemen. Dat ze werd verkozen tot dragracer van het jaar was uiteraard geen verrassing, maar wel dat Zetterström vervolgens ook nog werd uitgeroepen tot Zweeds autocoureur van het jaar 2023.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Joachim Cruus, PR


De Zweedse autosportfederatie, Svenska Bilsportförbundet, zet traditioneel haar kampioenen in het zonnetje tijdens een officieel gala, het Bilsportgalen. Afgelopen zaterdag was het weer zover en mochten, voor het oog van ruim 600 gasten, de kampioenen uit alle takken van de Zweedse kart- en autosport hun trofeeën in ontvangst nemen. Daarnaast werden er ook weer diverse speciale prijzen uitgereikt.

bilsportgalan.02

Ida Zetterström was daarbij vaste klant op het podium. De Fins/Zweedse, die rijdt met een Zweedse licentie, mocht in de aanloop naar het gala eerst de prijzen uitreiken aan de kampioenen in de diverse dragrace klassen, zoals op de foto boven aan Lina Andersson, Zweeds kampioen in de Junior Dragsters.

bilsportgalan.03

Daarna was het tijd voor het officiële gala en daarbij mocht de 29-jarige Zetterström maar liefst drie keer richting het podium. Omdat het FIA Prize Giving Gala half december in Bakoe gelijk viel met de PRI-show in Amerika, waar ze haar plannen voor deelname aan de NHRA Mission Foods Drag Racing Series 2024 bekendmaakte, kon Zetterström daar niet aanwezig zijn. De fraaie trofee verbonden aan het winnen van het FIA Europees Top Fuel Kampioenschap, kreeg Zetterström dan ook zaterdagavond uitgereikt. De volgende award die de Europees recordhouder niet geheel verrassend in ontvangst mocht nemen was die van Zweeds dragracer van het jaar 2023.

bilsportgalan.04a

Tot slot was er een alle kart- en autosportdisciplines omvattende uitverkiezing van Zweeds autocoureur van het jaar. En ook deze prijs kwam bij Zetterström terecht, waarbij ze gerenommeerde namen en gelouterde coureurs als Johan Kristoffersson achter zich liet. Vorig jaar ging deze prestigieuze prijs naar IndyCar-coureur Marcus Ericsson.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet