Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Vijf Nederlanders ingeschreven voor 'Roar'-testdagen in Daytona

240111 IMSA Roar Entry List
Vanaf volgende week donderdag wordt er weer in Daytona gereden in het kader van de Roar-test

We komen er nog uitgebreid op terug, want als alles goed is zijn we eind deze maand ook zelf ter plekke, maar na publicatie van de officiële inschrijflijst door IMSA kunnen we in ieder geval al melden dat er volgende week (18 t/m 22 januari) vijf van onze landgenoten aan de start zullen staan van The Roar Before the Rolex 24, en daarmee normaliter een week later ook van de Rolex 24 At Daytona zelf.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto: IMSA


Met Renger van der Zande en Tijmen van der Helm komen er voor het eerst twee Nederlanders in Daytona in actie in de GTP-klasse, de hoogste divisie van de IMSA-racerij. Van der Zande, die de Amerikaanse klassieker al tweemaal won, deelt de nummer 01-Ganassi Racing-Cadillac met zijn vaste teamgenoot Sébastien Bourdais, aangevuld met de beide IndyCar-coureurs Scott Dixon en Alex Palou. Van der Helm komt in actie met de nummer 85-Porsche 963, ingezet door het klantenteam JDC Miller Motorsports. Van der Helm rijdt samen met de Britten Richard Westbrook en Phil Hanson en de Amerikaan Ben Keating.

In de GTD-Pro-klasse rijdt Nicky Catsburg met de nummer 4-fabrieks-Corvette, waarin hij Tommy Milner en Earl Bamber als teamgenoten heeft. In de GTD-klasse vinden we Indy Dontje in de nummer 57-Mercedes-AMG GT3 van het Duits/Texaanse team Winward Racing. De overige rijders in deze auto zijn Philip Ellis (nu onder Britse in plaats van tot dusver Zwitserse vlag), de Amerikaan Russell Ward en de Canadees Daniel Morad. Ook in de GTD-klasse rijdt Larry ten Voorde, die de nummer 86-Porsche van MDK Motorsports deelt met de Chinees Kerong Li, de Deen Anders Fjordbach en de Oostenrijker Klaus Bachler.

In de GTP-klasse staan er in totaal 13 prototypes op de lijst: elk twee fabrieksauto’s van Acura (beide bij Wayne Taylor Racing with Andretti) BMW (RLL), Cadillac (één bij Ganassi en één van Whelen-Action Express) en Porsche (Penske), aangevuld met klanten-Porsches van Proton Competition en JDC Miller Motorsports. Bij BMW behoren de beide Belgen Dries Vanthoor en Maxime Martin tot de rijders, Wayne Taylor Racing heeft onder anderen Jenson Button vastgelegd voor Daytona.

De LMP2-klasse omvat 13 prototypes, voor de verandering eens niet uitsluitend Oreca’s dankzij de deelname van de Ligier van Sean Creech Motorsport. De Oreca’s komen van United Autosports USA met twee auto’s, plus Crowdstrike Racing by APR, Tower Motorsports, TDS Racing, Era Motorsport, MDK by High Class Racing, Inter Europol by RR1 Mathiasen Motorsports, Riley, DragonSpeed, Richard Mille AF Corse en AO Racing, allemaal met één auto.

In GTD-Pro rijden er twaalf auto’s, verdeeld over twee fabrieks-Corvettes en twee fabrieks-Fords, gerund door Multimatic, plus een BMW van Paul Miller Racing, een McLaren van Pfaff Motorsports, een Lexus van Vasser Sullivan, een Lamborghini van Iron Lynx, een Aston Martin van het Heart of Racing Team, een Ferrari van Risi Competizione, een Mercedes van SunEnergy1 en een Porsche van AO Racing.

De GTD-klasse is met 24 ingeschreven auto’s de grootste. We tellen één Lexus (VasserSullivan), twee Corvettes (AWA), vier Ferrari’s (elk één van AF Corse, Triarsi Competizione, Conquest Racing en Cetilar Racing), twee Aston Martins (éénmaal Heart of Racing, eenmaal Magnus Racing), drie Mercedes-AMG’s (elk één van Korthoff/Preston Motorsports, Winward Racing en Lone Star Racing, waarbij bij het laatstgenoemde team nog geen enkele rijdersnaam is ingevuld), Porsches van Andretti Motorsports, MDK Motorsports, KellyMoss with Riley (zonder Nederlandse inbreng) en Wright Motorsports, een Ford van Proton Competition, Lamborghini’s van Wayne Taylor Racing with Andretti, Iron Lynx, Iron Dames en Forte Racing, een Acura van Gradient Racing, een McLaren van Inception Racing en een BMW van Turner Motorsport.

De volledige inschrijflijst voor de Roar-test is hier te vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet