Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Paffett wint race op Euro Speedway Lausitzting



Slotoffensief
In de 32e ronde strijden Stippler, Alesi en Tomczyk om de tiende positie. Gary Paffett maakt zijn tweede en laatste pitstop, gelukkig voor hem zijn er dit keer geen incidenten. Het is op dat moment duidelijk dat Paffett de leiding stevig in handen heeft, al rijden op dat moment Kristensen en Häkkinen nog voor hem.

Podiumstrijd
De strijd om de tweede positie wordt beslecht in de pitstraat, als Kristensen en Häkkinen tegelijk de pitstraat inrijden voor de laatste stop. Uiteraard neemt Paffett de leidende positie weer over, maar zowel Kristensen als Häkkinen maken een onberispelijke pitstop, zodat de top drie eigenlijk al vaststaat. Er zijn nog 12 ronden te rijden en de achterstand van Häkkinen is steeds minder dan een seconde, maar Kristensen komt geen moment in gevaar.

Top tien
Op dat moment zijn de kaarten in de top tien geschud, alleen Stefan Mücke en Christian Abt leveren nog strijd om plaats tien. Bruno Spengler moet in de allerlaatse ronde opgeven en dus eindigen beide rijders in de top tien en pakt Mücke zelfs nog een kostbare punt voor het kampioenschap.

 hakkinen_gesprek

Geweldige race
Mika Häkkinnen is na de race goed te spreken: “Het was een geweldige race. Gary reed perfect, ik probeerde in het begin het gat niet te groot te laten worden, zodat ik wellicht later in de race de aanval kon openen. Maar mijn pitstop gooide roet in het eten. Maar het is evengoed een fantastische dag voor mij en voor Mercedes. Als ik de kans had gehad om Gary te passeren zou ik niet twijfelen, maar ik zou daarbij geen risico’s hebben genomen.”

Realistisch
Ook Mattias Ekström was realistisch na de race: “Jamie Green was langzamer en ik wilde hem passrene, maar ik heb het niet goed gedaan. Als ik geduldiger was geweest zou ik hem kunnen passeren zonder hem te raken, dit heb ik niet gewild.”

Big smile
Gary Paffett liep na de race met de bekende big smile op zijn gezicht: “Dit circuit ligt mij zeker goed. Na vorig jaar kon ik ook nu iedereen achter me laten, de auto was geweldig en ik moet Mercedes bedanken voor een perfecte ondersteuning. Ik sta nu eerste in het kampioenschap, maar ik denk nog helemaal niet aan de titel, het seizoen is nog lang. Ik kijk nu al uit naar de race op Spa.”


DTM race Lausitzring, zondag 1 mei 2005
1. Gary Paffett AMG-Mercedes C-Klasse 48 ronden in 1:03:21.071
2.Tom Kristensen Audi A4 DTM, op 04.472
3. Mika Häkkinen AMG-Mercedes C-Klasse, op 06.075
4. Mattias Ekström Audi A4 DTM, op 34.856
5. Pierre Kaffer Audi A4 DTM, op 35.284
6. Frank Stippler Audi A4 DTM, op 42.299
7. Jean Alesi AMG-Mercedes C-Klasse, op 45.719
8. Stefan Mücke AMG-Mercedes C-Klasse, op 51.612
9. Christian Abt Audi A4 DTM, op 51.639
10. Laurent Aiello Opel Vectra GTS V8, op 54.376

 Hakkinen_juicht
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet