Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Nikhil Bohra slaat handen ineen met MP Motorsport voor nieuwe aanval op FRECA en FRMEC

 R5 9387

De Indiaas-Amerikaanse racer Nikhil Bohra stapt over naar MP Motorsport voor een tweede seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) en het Formula Regional Middle East Championship (FRMEC). De in New York geboren inwoner van Singapore gaat deel uitmaken van het Nederlandse team, dat met drie auto’s aan de start verschijnt. De eerder aangekondigde Valerio Rinicella wordt een van Bohra’s teamgenoten.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: Dutch Photo Agency 


Na zijn veelbelovende debuutseizoen maakte Bohra voor het eerst kennis met de FRECA-machine van MP Motorsport tijdens de test van medio november op Mugello. Daar voegde hij zich meteen bij de koplopers met een respectievelijk tweede en vierde tijd op beide dagen. Tijdens de daaropvolgende test op Imola bevestigde Bohra zijn snelheid met de vierde tijd. In Barcelona voor een tweedaagse test medio december bewees Bohra opnieuw een vaste waarde in de top-vijf te zijn in het merendeel van de sessies.

De goede testresultaten van de jonge Amerikaan gaven beide partijen het vertrouwen om een overeenkomst te sluiten waarmee Bohra aan zijn tweede FRECA-seizoen kan beginnen. Nu Valerio Rinicella en Nihkil Bohra twee FRECA-stoeltjes bezetten bij MP, kijkt het team uit naar de komst van nog een derde sterke coureur voor het laatste zitje.

“Het is geweldig nieuws dat ik straks MP-coureur ben in mijn tweede seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine”, aldus Bohra. “Ik wil mezelf graag bewijzen in deze uiterst competitieve klasse, die de belangrijkste opstap vormt naar de FIA Formule 3 en de FIA Formule 2. MP heeft gewonnen in elke formuleklasse waarin ze ooit hebben deelgenomen en tijdens het testen klikte het goed tussen mij en het team. Het sterke tempo dat daarvan het resultaat was, wil ik graag vertalen in een constante stroom van punten zodra het seizoen eenmaal van start is gegaan. Ik kan niet wachten om te beginnen!”

“Ik ben erg blij om Nikhil te verwelkomen in ons FRECA-team”, aldus de teammanager van MP Motorsport, Sander Dorsman. “Hij heeft sterk gepresteerd in zijn debuutseizoen, onder meer door in zijn allereerste weekend op Imola op het podium te eindigen. Daarna heeft hij tijdens de tests met ons bewezen dat hij klaar is voor het echte werk door consequent snelle tijden te zetten en het team vooruit te helpen met krachtige feedback. We rekenen erop dat we een solide samenwerking kunnen smeden tussen Nikhil, Valerio en onze binnenkort aan te kondigen derde coureur. Met hen gaan we een geweldig FRECA-seizoen tegemoet.”

Na een succesvolle kartcarrière als Aziatisch Rok- en IAME-kampioen, maakte de in Singapore woonachtige Bohra eind 2021 zijn debuut in de eenzitters, toen hij deelnam aan de laatste ronde van het Duitse F4-kampioenschap en in Amerika deelnam aan de Skip Barber Formula Racing Series. In 2022 stapte hij over naar de Italiaanse F4, terwijl hij doorging met een deelprogramma in de Duitse F4. Intussen nam hij deel aan de Indian Racing League en het UAE F4-kampioenschap. Er volgden een overwinning en meerdere podiumplaatsen in het 2023 Formula Regional Middle East Championship, voordat de Amerikaan een veelbelovend eerste FRECA-seizoen afsloot met een podium en de 12e plaats in de eindstand – de hoogste positie voor zijn team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet