Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Lamborghini-team SSR Performance met Nicki Thiim en Mirko Bortolotti in DTM 2024

231220 DTM SSR
Het team SSR Performance zet twee Lamborghini's Huracán GT3 in voor Mirko Bortolotti en Nicki Thiim

Eerder deze week kondigde Aston Martin nog de contractverlenging van de Deen Nicki Thiim als fabrieksrijder aan, nu komt het Duitse team SSR Performance met een verrassing door Thiim te presenteren als een van de twee rijders voor het komende DTM-seizoen, en wel met een Lamborghini. Thiim, wiens vader Kurt in 1986 DTM-kampioen werd, wordt de nieuwe teamgenoot van Mirko Bortolotti, die afgelopen seizoen runner-up in de eindstand werd. De Oostenrijkse Italiaan begint aan zijn tweede seizoen bij het team van Stefan Schlund en zijn derde jaar in de DTM.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto: PR


Dat deelname aan de DTM voor Nicki Thiim een doel was, stond al lange tijd vast. In 2022 reed hij vier races in de serie met de Lamborghini van het nogal vage team T3 Motorsport, maar wist noch in Portimão, noch op de Lausitzring punten te scoren, waarop het project voortijdig werd beëindigd. Nu kan de Deen toch weer in de DTM in actie komen, waarbij hij bij SSR Performance zeker een veel betere omgeving aantreft om zijn talent te laten gelden.

Omtrent de DTM-deelname van Bortolotti, die afgelopen seizoen drie races won, maar uiteindelijk in het directe duel met Porsche-rijder Thomas Preining aan het kortste eind trok en naast de kampioenstitel greep, bestond lange tijd onzekerheid. Door de aankondiging van zijn verlenging bij SSR is dus duidelijk dat Bortolotti het DTM-seizoen combineert met zijn taak als fabrieksrijder voor Lamborghini in de nieuwe LMDh van het Italiaanse merk in het FIA WEC.

“We willen komend seizoen met Mirko en Nicki om de rijderstitel strijden”, kondigde SSR-teambaas Stefan Schlund aan. “Bovendien willen we de teamtitel binnenhalen.” Na het team ABT Sportsline, dat met twee Audi’s en de ongewijzigde bezetting van Ricardo Feller en Kelvin van der Linde aan boord blijft, is SSR het tweede team dat zijn volledige pakket voor de DTM 2024 bekendgemaakt heeft.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet