Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula 4

F4: René Lammers bovenaan in Ferrari-talentenjacht, maar geen opname in Ferrari Driver Academy

231214 Rene Lammer
René Lammers tijdens de selectie in een Formule 4-auto

Ferrari organiseerde een finale van het talentscoutingprogramma voor de Ferrari Driver Academy, waaraan zes rijders van drie verschillende continenten deelnamen. Zandvoorter René Lammers kwam als winnaar uit de bus, ondanks het feit dat hij van de zes deelnemers de minste ervaring had. Geen van de zes rijders werd echter opgenomen in de Ferrari Driver Academy. Voor Lammers maakt dat niet echt veel uit, want eerder deze week werd al bekend dat hij met MP Motorsport zal deelnemen aan de Spaanse Formule 4-competitie.


Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto: Ferrari


Naast Lammers kwamen ook de Italiaan Emanuel Olivieri, de Braziliaan Pedro Clerot, de Colombiaan Pedro Juan Morenao, Enzo Yeh uit Taipei en William Goh uit de Filippijnen als deelnemers aan de finale in actie. Daarbij stak Lammers er volgens de juryleden bovenuit vanwege zijn constante snelheid, zijn wagenbeheersing en de mentale kracht die hij tijdens het evualatiekamp aan de dag legde.

Hoewel volgens de jury geen van de zes rijders klaar was om te worden opgenomen in de Ferrari Driver Academy zal hun voortgang in de autosport wel in de gaten gehouden worden. Ferrari noemt in een persbericht de Fin Tuukka Taponen als voorbeeld, die twee keer deelnam aan de finale, voordat hij eind vorig jaar de status van Academy-rijder kreeg.

Marco Matassa, die de Ferrari Driver Academy leidt, verklaarde: “Dit was een van de World Finals met de kleinste verschillen die we ooit gezien hebben, met zoveel rijders op hetzelfde niveau. Felicitaties aan René dat hij als winnaar uit de bus gekomen is, vooral omdat hij het nadeel had dat hij de minst ervaren rijder in de groep was. We wensen hem alle goeds voor 2024. Hij is echt veelbelovend, we geloven dat hij vooruit kan komen en onze wegen kunnen elkaar in de toekomst zeker nog kruisen.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet