Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR Europe Series: Van zeven naar zes evenementen in 2024, twee keer in België

231214 TCR EUrope veld
De TCR Europe Series kende dit jaar geen bijzonder groot veld

In de TCR Europe Series wordt volgend jaar gestreden om de vraag wie de opvolger wordt van Tom Coronel als kampioen, want onze landgenoot heeft inmiddels aangegeven de overstap te willen maken naar de GT3-klasse. In de Europese TCR-competitie staan er zes evenementen op het programma, één minder dan dit jaar. Opmerkelijk is dat er twee raceweekeinden in België gepland zijn, een in Zolder en een op het Circuit de Spa-Francorchamps.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto: PR


Begonnen wordt er op het Autodromo Vallelunga in het weekeinde van 19 tot en met 21 april, waarna van 17 tot en met 19 mei op Circuit Zolder het tweede evenement van het seizoen op het programma staat. Speciaal daarvoor is de geplande Belcar-ronde verschoven, zodat TCR Europe samen met de Belcar een mooi evenementenprogramma vormt. Van 31 mei tot en met 2 juni wordt er gereden op de Salzburgring, een maand later (4 tot en met 6 juli) gevolgd door een optreden op Circuit de Spa-Francorchamps in het voorprogramma van de 25-uursrace van de Fun Cup. Na de zomerpauze in augustus is er van 6 tot en met 9 september een ronde in Brno en het seizoen wordt eind die maand, van 27 tot en met 29 september, afgesloten op het Circuit Ricardo Tormo in Cheste nabij Valencia.

“De reden om de kalender van zeven naar zes evenementen terug te brengen is het verminderen van de running costs en daarnaast om onze deelnemers de mogelijkheid te bieden, ook aan andere TCR-evenementen te kunnen deelnemen, zoals de TCR World Ranking Final in Portimão of de FIA Motor Sport Games in Valencia”, verklaarde promotor Paulo Ferreira. Het concept van de raceweekeinden met twee vrije trainingen van elk 30 minuten, de kwalificatie met Q1 en Q2 en twee races van elk 55 kilometer met een ‘reversed grid’ in de tweede race blijft ongewijzigd. Naast het algemeen klassement zijn er een rookie trophy voor nieuwkomers, een Diamond Trophy voor rijders boven de 36 en een Gen-1 Trophy voor TCR-auto’s van de vorige generatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet