Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Zandvoort van de HARC Historic 250 én de NAV

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op sommige plaatsen is Circuit Zandvoort inmiddels toch weer een bouwput geworden – en dan weet je dat het seizoenseinde nabij is. De HARC kreeg de eer om het racejaar af te sluiten met de HARC Historic 250, de inmiddels traditionele langeafstandsrace voor alle historische raceauto’s die voldoen aan de reglementen van de SuperSixties, het NK GTCC en het NK HARC 82-90. Tegelijk hield de NAV een afscheidsreceptie voor de scheidende bestuursleden Johan Beerepoot en Gerard Pos. AUTOSPORT.NL bewoog zich heen en weer tussen beide historische gebeurtenissen en keerde huiswaarts met de volgende impressie.


Tekst en foto’s: Mattijs Diepraam & Erik van der Schaaff


2

Naast de 250 km-race voor historische auto’s had de HARC ook nog een gelegenheid geschapen om met de racer, semi-racer, ex-rallywagen of gewoon een snelle straatauto de baan op te gaan. Het Vrij Rijden leverde aan fraaie verzameling van bijzondere auto’s op. Wat te denken van deze ex-STCC-racer uit 2007? Deze Volvo S60 werd door Polestar gebouwd voor de fabriek. De auto is nog geheel compleet en origineel.

3

Of deze Mitsubishi Colt die de eerste jaren van zijn leven op de rallypaden heeft doorgebracht? Het verhaal gaat dat de huidige rijder-eigenaar af en toe een grindpad neemt om de Colt zich een beetje in zijn oude element te laten voelen.

4

Deze Porsche zou niet misstaan hebben in de 250km-race, maar de trotse eigenaar was daar nog niet aan toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dus mocht hij alleen blinken in de pitstraat.

12

De nieuwe tunnel die op het rempunt van de Tarzanbocht ligt, is inmiddels onderdeel van een grote verbouwing. Het pitgebouw wordt verlengd en dus moet de paddockzijde van de tunnel een kwartslag worden gedraaid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De laatste pitboxen én Mickey’s waren dus omgeven door hekken, terwijl het achterste paddockdeel omgeven was door hekken. Mickey's is trouwens wel gewoon operationeel in een van de lounges aan de Marcel Albersstraat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo komt de tunnel nu boven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet