Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3: Nederlandse F3-rijders ontevreden na kwalificatie Macau: "Er had meer in gezeten"

231117 Verschoor actie
Richard Verschoor in actie in de straten van Macau

Teleurstelling overheerste bij de beide Nederlandse Formule 3-rijders na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Macau. In de tweede heat, verreden op vrijdag, werden de tijden neergezet, maar met niet minder dan vier rode vlaggen was het een kwestie van geluk wie een snel rondje kon neerzetten, en dan moest je ook nog eens een vrije ronde vinden. Dat geluk hadden titelverdediger Richard Verschoor en F3-debutant Laurens van Hoepen niet. Beiden waren ervan overtuigd dat er duidelijk meer in had gezeten.

Tekst: René de Boer (vanuit Macau, X: @renedeboer)
Foto’s: Macau Grand Prix Committee


Richard Verschoor begint morgen vanaf de twaalfde startplaats aan de kwalificatierace. Hij zei: “Ik had bepaald geen geluk. Balen, want ik zat meer dan een seconde onder mijn tijd en volgens mij bijna een halve seconde onder de tijd die nu de poletijd is. We gingen echt als een raket, maar vier keer een rode vlag, dus dan kun je niks meer doen. Dat is gewoon echt super balen! In de enige ronde die kon doen, zat ik achter iemand die vier seconden langzamer was en volgens mij ook nog een fout maakte, dus daar kon ik ook niets mee.  Het zat gewoon echt niet mee. Zonde dat ik nu als twaalfde moet beginnen. Ik hoop alleen maar dat we niet één grote safety-car-race hebben, dan kan ik misschien nog wat doen. Gewoon zoveel mogelijk naar voren komen, want we hebben een heel goede auto, daarmee moet ik zeker een paar plekken kunnen pakken en dan zoveel mogelijk vooraan starten voor de hoofdrace op zondag.”

231117 Hoepen actie
Laurens ten Hoepen

Voor Laurens ten Hoepen begint de inhaaljacht vanaf de 21e startplaats. Zijn relaas: “Constant rode vlaggen, waardoor we de banden niet op temperatuur konden krijgen, het was een heel slechte sessie. Ik heb nog niet alle data gezien, maar al wel een gedeelte, en ik zag nu al dat ik aan het einde van de derde sector al acht tienden sneller was dan mijn snelste tijd daarvoor, maar ik heb nog nooit een goede sector vier of vijf kunnen rijden hier, er was altijd wel iets: rode vlaggen, verkeer, misschien ook de bandenspanning die een beetje te laag was… Ik had echt in de top tien kunnen rijden, maar het is gewoon nooit echt op zijn plek gevallen. Er zat echt veel meer in! Nu zorgen dat we morgen zover mogelijk naar voren kunnen racen. Racepace is normaal wel een sterk punt bij mij, dus in dat opzicht zou het goed moeten komen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet