Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: KCMG blikt terug op een sterke comeback in de Super Taikyu Series na Solide Prestatie op Fuji

De KCMG Group(LTD) sloot het Super Taikyu kampioenschap met Ho Pin Tung, Paul Ip en Marchy Lee Ying-Kin afgelopen weekend met een vijfde plek overall in de eindstand van het kampioenschap af.


2023 KCMG 1

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s KCMG


KCMG blikt terug op een sterke comeback in de Super Taikyu Series na solide Prestatie op Fuji
De vaste rijders line-up bestaande uit Paul Ip, Marcy Lee Ying-Kin en Ho Pin Tung eindigde afgelopen weekend als zesde waarbij in de 134 ronden tellende wedstrijd constant snelle rondetijden werden gerealiseerd. Met een demonstratie van fysiek-en mentaal uithoudingsvermogen reed Tung van het drietal de langste stint in de wedstrijd. Hij reed in totaal 67 ronden.

Het was een indrukwekkend STX-debuut voor KCMG waarbij het in Hong Kong gevestigde team podiumplaatsen wist te behalen in zowel de Fuji Super Tec 24U als op het Okayama International Circuit. Deze prestaties zijn een bewijs van de kracht van het team en de coureurs gedurende het gehele seizoen. Daarbij blonken Lp, Ying-King en Tung duidelijk uit in één van de meest competitieve Japanse Endurance kampioenschappen. Vanuit de garage werkte het team onvermoeibaar door om werkelijk he maximale uit de altijd snelle Honda NSX GT3 Evo te halen zonder dat daarbij de betrouwbaarheid werd opgeofferd.

Na een sterk persoonlijk seizoen voor KCMG-oprichter Paul Ip, die vier wedstrijden van het Fanatic GT World Challenge Asia kampioenschap omvatte, neemt Paul een break van het full racen om zich op andere disciplines van de autosport te richten.

2023 KCMG 2

Marchy Lee Ying-Kin: “Ik heb dit jaar met veel plezier het team van KCMG vertegenwoordigd. Met een aantal sterke resultaten hebben wij de omvang van onze teamsterkte laten zien. Onze twee podiumplekken op Fuji en Okayama waren bijzondere hoogtepunten. Ik ben trots op mijn collega-rijders voor hun succesvolle inspanningen die zij leverden om de prestaties van onze Honda NSX GT3 Evo te maximaliseren. Zowel op het circuit als in de garage. Tenslotte wil ik Paul bedanken omdat hij zowel binnen als buiten de auto zo’n integraal onderdeel van ons team is. Ik wens hem veel succes voor zijn toekomstige autosportactiviteiten buiten het circuit racen.”

Ho Pin Tung: “ Nu het seizoen 2023 achter de rug is, wil ik ons ongelofelijke team bij KCMG voor hun werk in het afgelopen jaar bedanken zodat we bij elke wedstrijd van een onberispelijke betrouwbaarheid konden genieten. Hoewel er altijd momenten zullen zijn dat we het gevoel hebben dat we nog betere resultaten hadden kunnen bereiken, ben ik van mening dat wij in deze campagne een krachtig beeld van onszelf hebben gegeven. Ik ben erg blij met onze twee podiumplekken, in het bijzonder onze derde plek tijdens de Fuji Super TEC 24 Hours, het meest veeleisende en belangrijkste evenement van het jaar.Last but not least dank aan Paul voor zijn eindeloze passie en enthousiasme voor de autosport. Zonder hem zou dit jaar niet hetzelfde geweest zijn.”

Paul Ip: “Na drie jaar afwezigheid in de serie ben ik er trots op dat ons team zo goed gepresteerd heeft. Ik ben onze coureurs, engineers en crew dankbaar voor hun uitstekende werk gedurende de gehele campagne om de aanzienlijke prestaties van onze Honda NSX GT3 Evo te begrijpen en te maximaliseren. Hoewel ik ongetwijfeld de spanning van het circuit racen ga missen, kijk ik er naar uit om nieuwe terreinen van de autosport te ervaren en naar de nieuwe uitdagingen die mij te wachten staan.”


KCMG 3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet