Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Kenis-De Keersmaeker winnen in extreme omstandigheden

Een waanzinnige race was het, deze derde manche van de Mediagroep Van Dyck Belcar. Al tijdens de warm-up blies Fred Bouvy de motor van zijn Porsche op en meteen waren we één van de favorieten kwijt. Maar de opgave van de Prospeed Porsche was maar een voorbode van wat er nog volgen zou.

Tekst PR

Op een natte piste en onder een laaghangend wolkendek ging de Belcar-meute onder leiding van de Dodge Viper van Stephanie Boden van start. De snelle dame kon de leiding echter niet vasthouden en er ontspon zich vooraan een open gevecht voor de leiding. Eerst namen de Vipers van Vanthoor en de Italiaan Perrazini de leiding, maar al in de vierde ronde reed de jonge Maxime Soulet naar de leiding van de race.

Op een opdrogende piste werd de GPR Porsche achterna gezeten door de Mosler van Vincent Radermecker en de Corvette van Anthony Kumpen, die van de twaalfde plaats gestart was. Terwijl de Aston van Coekelbergs ronde na ronde wegzakte, de Britse GT was als een van de weinige op regenbanden gestart, reed Renaud Kuppens in de Gillet Vertigo GT3 een zeer sterke openingsstint. De Gillet Vertigo lag al zesde toen de regen eerst over de nieuwe F1-stands en later over het hele circuit met bakken neerkwam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet