Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Equipe Tubben/Weering kampioen in de GT divisie

28/10/2023: Supercar Madness Finaleraces, TT-Circuit Assen.Photo: 2023 © Roel Louwers


Max Tubben en Max Weering zijn met hun JR Motorsport BMW M6 GT3 de terechte kampioenen in de GT divisie geworden. Ook de voorlaatste Supercar Challenge wedstrijd op TT Circuit Assen werd hun deel. Hun grote rivaal equipe Mex Jansen/Jordin Poland kreeg tweemaal een straf, waardoor zij veel tijd verloren. Desondanks eindigde de Koopman Racing BMW M6 als tweede voor teambaas Hein Koopman zelf, die zijn BMW Z4 GT3 naar de laatste GT podiumplaats reed. Dennis en zoon Steff De Borst pakten de winst in de Supersport 1 divisie. Hetzelfde deed de schijnbaar onverslaanbare equipe Speelman/Van der Grift in de Supersport 2 divisie. Equipe De Jong/Hoekstra pakte de grootste bokaal in de Sport divisie.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


In de titelstrijd bij de GT’s is de spanning er jammer genoeg al een beetje af. Na het uitvallen van Mex Jansen in Spa heeft equipe Max Weering/Max Tubben een voorsprong van 37 punten opgebouwd en gaat in een zetel richting de titel. Ook in de kwalificatie van gisteren was de JR Motorsport equipe oppermachtig en gaat van de poleposition de eerste wedstrijd aanvangen. Laurens de Wit heeft in de Supersport 1 divisie een voorsprong opgebouwd van 32 punten in de titelstrijd. Equipe De Borst voelt zich lekker in de regen en reed gisteren naar de snelste tijd in hun klasse. In de Supersport 2 divisie is het equipe Priscilla Speelman/Teunis van der Grift die met een geweldige eindspurt bezig is. Het VW Golf TCR duo heeft de achterstand op koploper Maik Broersen met zijn BMW M4 GT4, teruggebracht naar 24 punten en gaat de race vanaf poleposition beginnen. Net als vorig jaar heeft Mark Jobst nog maar een paar punten nodig voor zijn tweede titel op rij in de Sport divisie, maar een matige vijfde startplaats helpt niet echt mee.

Bas Barenbrug en Leonid Protasov ontbreken op de grid. Bas Barenbrug gaat starten uit de pitstraat. Ted van Vliet lekt koelvloeistof, de BMW M6 GT3 wordt naar de pitstraat geduwd en gaat niet van start. De voorste GT’s starten op de regenbanden, Priscilla Speelman en Dennis de Borst hebben vooraan slicks en achter regenbanden.

28/10/2023: Supercar Madness Finaleraces, TT-Circuit Assen.Photo: 2023 © Roel Louwers

Mex Jansen en Max Weering gaan zij aan zij richting de eerste Haarbocht, waarbij eerstgenoemde de kop neemt. Henk Tappel spint op zijn slicks in de bochtencombinatie van Ossebroeken. Cees Wijsman rijdt als derde in de GT divisie, achter Max Weering en Mex Jansen die zijn voorsprong flink vergroot. Op de vierde plek algemeen is Fabian Schoonhoven beland, die in zijn Supersport 1 Audi al een flink aantal seconden voorsprong heeft gepakt op de Hyundai van Dennis de Borst. Derde man Remco de Beus ligt daar al op flinke achterstand achter. De Radical van Mitchell van Dijk mengt zich tussen de Supersport 1 bolides en ligt vijfde algemeen.

28/10/2023: Supercar Madness Finaleraces, TT-Circuit Assen.Photo: 2023 © Roel Louwers

In de Supersport 2 divisie heeft Priscilla Speelman al een aanzienlijke voorsprong op equipe Wieringa/Kuil in hun Zilhouette 3.0 met als derde titelkandidaat Maik Broersen. Mark Jobst slaat gelijk toe in de Sport divisie. Gekomen vanaf een vijfde startplaats rijdt de Zandvoorter vooraan gevolgd door Rob Nieman in zijn Clio op bijna zes seconden. Henk Tappel gaat er voor de tweede keer even af in de Ruskenhoek, maar rijdt de baan weer op.

28/10/2023: Supercar Madness Finaleraces, TT-Circuit Assen.Photo: 2023 © Roel Louwers

De Radical van Mitchell van Dijk zet zijn inhaaljacht voort en is langs Cees Wijsman al op de derde plaats beland. In de Supersport 1 divisie heeft Dennis de Borst ten koste van Schoonhoven de leiding gepakt. Bij Mex Jansen en de Radical van Mitchell van Dijk is er op de startgrid nog aan de auto’s gewerkt na het één minuut signaal. Beide krijgen tien seconden straf hiervoor na afloop van de race. Equipe Pieter de Jong/Jack Hoekstra spint in de grindbak van de Ruskenhoek maar is even later weer onderweg.

28/10/2023: Supercar Madness Finaleraces, TT-Circuit Assen.Photo: 2023 © Roel Louwers

De pitwindow gaat open voor de Radical, de GT’s en de Supersport 1 divisie. De opgebouwde voorsprong van Mex Jansen op Max Weering is nagenoeg weg. De tien strafseconden zullen zeker een belangrijke rol gaan spelen in het vervolg van de wedstrijd. Nadat ook de Supersport en Sport divisies voor hun pitstops zijn binnen gekomen, kunnen we de balans gaan opmaken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet