Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

Groeten van de ADAC DTM Finale Hockenheim 2023

De DTM vond dit jaar voor het eerst onder ADAC vlag plaats nadat de serie eind december 2022 door de ITR was overgedragen. Na 2020 trokken de fabrikanten zich terug en koos Gerhard Berger als toenmalig directeur voor het GT3 concept zodat de serie zonder al teveel problemen overgedragen kon worden. Met de wereldwijde GT kampioenschappen bevindt de DTM zich niet in een uitzonderingspositie want ook de Spaanse GT Open Series van Jesus Pareja werkt volgens bijna dezelfde parameters. 88.000 betalende toeschouwers bewezen afgelopen zondag dat GT3 Sprintwedstrijden met slechts één rijder eveneens aansprekend zijn. In 1979 werd Klaus Ludwig met de fameuze Porsche 935 K3 DRM kampioen(de toenmalige voorloper van de DTM). Het duurde 44 jaar voordat Porsche met Manthey Racing met de 911 GT3 met eigenlijk een soortgelijk model een prestigieuze titel op eigen bodem in de wacht kon slepen.

2023 Openingsfoto
De kersverse Oostenrijkse DTM kampioen Thomas Preining is bij het grote publiek nog niet zo bekend. Maar vergeet niet dat waren Klaus Ludwig en diens generatiegenoten ook niet direct. Hoe die man na het winnen van de titel het publiek bespeelde was gewoon geweldig. Daarmee win je veel credits bij de fans.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

2023 Piet Provily
Bij MP Motorsport houden ze van winnaars maar Piet Provily ook. Die koos exact de juiste plek om te servicen. Bij de kersverse kampioen.En Steve McQueen en Porsche gaan nauw samen,

Groeten van de ADAC DTM Finale Hockenheim 2023
Dat de Oostenrijker Thomas Preining nog voordat het licht op groen sprong al na de kwalificatie als kampioen de wedstrijd inging was een beetje een anticlimax. Kampioenschappen behoren op de baan uitgevochten te worden. In de Klasse 1 periode werden meerdere titelbeslissingen in fantastische duels tussen Audi, BMW en Mercedes vaak in Hockenheim in de allerlaatste rondes beslist. Om het spektakel te verhogen graag een punten meer uitdelen tijdens de kwalificatie voorafgaande lijkt ons een aantrekkelijker optie. Bij de insiders kwam dit een beetje over als een anticlimax alhoewel de titelkandidaten Mirko Bortolotti en Thomas Preining tot aan de laatste meters om de overwinning streden. Bij de ADAC kan men tevreden op haar allereerste DTM-seizoen terugkijken. Wij keken ook achter de drukke schermen. 2023 Porsche Rennsport Union
Enkele weken geleden in Amerika geïntroduceerd. De Porsche GT3 R Rennsport was uiteraard in Hockenheim te bewonderen.

2023 Prizegiving
En hier racen ze allemaal voor. Een flesje water en een Pirelli petje


2034 Personal Trainer
Maar daar wordt natuurlijk wel hard voor getraind worden anders win je geen flesje water en een petje.


2023 Fans
De fans kwamen afgelopen zondag massaal. De Mercedes presentatrice nodigde de bezoekers uit om nog dichterbij de hospitality en de auto's te komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet