Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Groeten van de GT World Challenge Europe vanuit Zandvoort


WGT 2300

Afgelopen weekend was de (komt ie...) Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS weer te gast op het circuit van Zandvoort voor hun laatste twee races van dit seizoen. Samen met de Europese Clio cup, het GB3 Championship uit Engeland, en het Formula Regional Championship by Alpine (FRECA), zorgde dit weer voor fraaie autosport op de Zandvoortse piste. Minder fraai waren de weersomstandigheden, want het was op zijn zachtst gezegd nogal wisselvallig, en vooral goed koud aan de Zandvoortse kust. En dus  trok ondergetekende de winterjas uit de kast, om ook nu weer, en zoals u reeds lange tijd  gewend bent van Autosport.nl, weer de groeten te doen.

Tekst en foto's: Niels van der Peet

WGT 2301

Het hele circuit was versierd in stijl van de organisator, waar de vlaggen het zwaar te voorduren hadden met alle regen en forse wind.

WGT 2302

Het was dan ook geregeld schuilen onder de, in dit geval, Rossi paraplu.

WGT 2303

En niet alleen voor het publiek, maar ook voor de rijders was de Plu vaak meer dan welkom.

WGT 2304

Een andere optie was de good old poncho.


WGT 2305

Het was dus letterlijk en figuurlijk een natte neuzen show voor mens en machine.

WGT 2306

WGT-2306 : En over show gesproken. Die was er zeker niet bij het Engelse GB3 Championship op zondag, want op het moment dat ene crash net was opgeruimd......

WGT 2307

...gleed de volgende al van het natte asfalt af om in de grindbak te eindigen. De wedstrijd werd dan ook grotendeels achter de safety car afgewerkt, zonder dat er maar ook een volledige raceronde werd verreden.

WGT 2308

De Europese Renault Clio cup was er ook.

WGT 2309

En zeg je racen in een Renault merkencup, dan zeg je Stucki motorsport. Dit Zwitserse team is al sinds jaar en dag actief in de diverse series die Renault Sport kent (en heeft gekend...) en dusnwaren ze ook nu weer aanwezig. Inclusief hun trouwe Twingo Pick-Up.

WGT 2310

Ook aanwezig, en reeds jarenlang actief in de Europese Clio Cup was de Tsjech Tomas Pekar. In het verleden een van de opponenten van Sebastiaan Bleekemolen in de Clio Cup Central Europe, waar ze samen fraaie en faire duels uitvochten aan de kop van het veld.

WGT 2311

De Nederlandse inbreng bij de Clio's kwam van Stephan Polderman, Martijn Kool en René Steenmetz (foto).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet