Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Fraaie winst voor Willem Meijer op Spa. Titelstrijd bijna beslist

TED VAN VLIET  & WILLEM MEYER - BMW M6 GT3 - JR Motorsport / SUPERCAR CHALLENGE - Spa Racing Festival at Circuit Spa-Francorchamps, Francorchamps, Belgium, October, 15, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Feest bij JR Motorsport na de fraaie overwinning van Willem Meijer in de twee race op Spa. Ook blijdschap bij JR voor equipe Max Tubben/Max Weering die na opgave van hun grote concurrent equipe Mex Jansen/Jordin Poland nu in een zetel naar de twee afsluitende races op TT Circuit Assen kunnen afreizen om daar hun titel binnen te halen. Na hun tweede plaats van gisteren nu ook de bokaal voor de derde podiumplaats voor de debuterende Jayden Post, die samen met Bas Schouten naar twee welverdiende podiumplaatsen rijdt. Jonas De Kimpe wint de Supersport 1 divisie, terwijl Priscilla Speelman onbedreigd naar de hoogste trede rijdt in de Supersport 2. Een dubbelslag voor Mark Jobst zorgt ervoor dat de titel in de Sport divisie bijna binnen is. Nog een complimentje voor vader en zoon Drummen die na hun derde plaats gisteren nu ook de tweede plaats pakken op Spa. Hun beste prestatie ooit.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


De hemel boven Spa-Francorchamps wordt wat dreigender. De bolides van de Supercar Challenge rijden op naar de grid voor hun tweede wedstrijd van dit weekend. De strijd aan de kop gaat gewoon weer verder waar het gisteren is geëindigd. Mex Jansen neemt net als gisteren de start voor zijn rekening in de BMW M6 van Koopman Racing. Max Tubben gaat als eerste weg in de JR Motorsport BMW M6. Gaan vader en zoon De Borst alweer verrassen in de Supersport 1? Is Priscilla Speelman eigenlijk wel te verslaan in de Supersport 2 divisie? En kunnen vader en zoon Emile en Tom Drummen weer koplopers worden in de Sport divisie? We gaan het allemaal meemaken in deze tweede één uurs race.

MEX JANSEN  & JORDIN POLAND- BMW M6 GT3 - Koopman Racing / SUPERCAR CHALLENGE - JAYDEN POST - BMW M2 CS Racing - Ferry Monster Autosport / BMW M2 CUP.NL - TED VAN VLIET  & WILLEM MEYER - BMW M6 GT3 - JR Motorsport / SUPERCAR CHALLENGE - Spa Racing Festival at Circuit Spa-Francorchamps, Francorchamps, Belgium, October, 15, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Zij aan zij strijden Max Tubben en Mex Jansen na de rollende start wie als eerste de Raidillon gaat bestijgen. Uiteindelijk houdt Jansen zijn voet op het gas en gaat als koploper door Kemmel Straight op weg naar Les Combes. De wedstrijd is echter van korte duur. De pit uitgang is geblokkeerd na een ongeval in de BMW M2 Racing Cup Benelux die voor de Supercars als eerste moest starten. Een safetycar vangt de wagens op. Na het opruimen van de uitgevallen auto’s en de reparatie aan de bandenstapels wordt het veld voor de tweede maal los gelaten.

Drama voor Mex Jansen die zijn BMW M6 na de herstart langzaam de pits inrijdt. Einde van een bijna een jaar durende strijd met de BMW M6 van equipe Tubben/Weering, die nu in een zetel richting de titel rijdt. Willem Meijer is in de M6 van Ted van Vliet de nieuwe verrassende koploper in de JR Motorsport BMW M6. Max Tubben rijdt voor hetzelfde team daar een kleine vier seconden achter. De derde plaats is in handen van Jayden Post.

JONAS DEKIMPE & JOHN DE WILDE - VW Golf TCR - DK-Racing powered by FMA / SUPERCAR CHALLENGE - Trophy of the Dunes at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, The Netherlands, October, 13, 2023, Photo: Rob Eric Blank

In de Supersport 1 divisie is het Jonas De Kimpe met zijn VW Golf GTI voor Fabian Schoonhoven, die echter na een tik van een auto uit een andere merkenserie, met zijn Audi door het grind van Bruxelles ploegt. Schoonhoven kan met hulp van de marshalls weer zijn weg vervolgen, maar hij verliest veel kostbare tijd. Dennis de Borst ligt daardoor tweede in deze klasse, gevolgd door Ruud Olij. In de Supersport 2 is het Bas Barenbrug op kop maar die gaat zijn eerste plaats verliezen door een inhaalmanoeuvre zonder te letten op de track limits waardoor hij voordeel haalt. Priscilla Speelman profiteert en pakt daarmee de kop. Ook Chris Voet met zijn Renault Alpine maakt dezelfde fout en krijgt ook een straf van 20 seconden.

In de Sport divisie is het Jack Hoekstra met zijn Zilhouette die vooraan rijdt met Mark Jobst en Rob Nieman daar achter aan. De diverse pitwindows gaan open. Mex Jansen die na zijn pitbezoek met vijf ronden achterstand de baan weer op komt valt stil in Pouhon en moet worden weggesleept onder een full course yellow.

Spa Racing Festival at Circuit Spa-Francorchamps, Francorchamps, Belgium, October, 14, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Na alle stops rijdt Willem Meijer op kop voor Max Weering, die Max Tubben heeft afgelost. Het verschil tussen de beide JR Motorsport bolides bedraagt een dikke negen seconden. Derde is Bas Schouten die het stuur van Jayden Post heeft overgenomen. In de Supersport 1 divisie is Remco de Beus de bovenliggende rijder. Echter de rijder heeft te laat zijn verplichte pitstop gedaan en wordt daardoor bestraft, waardoor Jonas De Kimpe weer zijn eerste positie gaat overnemen. Steff de Borst heeft het Hyundai zitje overgenomen van vader Dennis en rijdt rond op een derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet