Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Alex Lynn zet Algarve Pro Racing-Oreca op pole voor ELMS-race Spa-Francorchamps

#25 ALGARVE PRO RACING - Oreca 07 - Gibson - European Le Mans Series - 4 Hours Spa Francorchamps - Spa Francorchamps - Malmedy - Belgium -
De Oreca van Algarve Pro Racing start als eerste in de ELMS-race op Spa-Francorchamps

Alex Lynn behaalde voor Algarve Pro Racing op Spa-Francorchamps met een tijd van 2:03,564 minuten de pole-position in de kwalificatie voor de vierde ELMS-race van het seizoen. In LMP3 was Oscar Tunjo het snelst met de WTM by Rinaldi Racing-Duqueine, maar het team werd later uitgesloten van het evenement, omdat Torsten Kratz tijdens de trainingen geen meter gereden had. Daarmee ging de pole in de klasse naar Team Virage. In GTE was Ryan Hardwick met de Proton Competition-Porsche het snelst.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ELMS


In de kwalificatie zette Lynn al snel zijn tijd op de klokken, waarna Phil Hanson in de nummer 22-United Autosports-Oreca de aanval opende, maar Hanson slaagde er niet in om Lynns tijd te verbeteren: hij kwam uiteindelijk 0,108 seconde tekort. De derde tijd kwam op naam van de Duitser Laurents Hörr in de IDEC Sport-Oreca. Voor Alex Lynn was het zijn eerste ELMS-pole van het seizoen. Hij deelt de auto met James Allen en Kyffin Simpson. Job van Uitert, die in de tweede vrije training bij Les Combes van de baan was geraakt, reed in de Panis-Oreca de zesde tijd. Hij deelt de auto met Tijmen van der Helm.

Het Duitse WTM by Rinaldi-team had niet lang plezier van de aanvankelijke pole-position in LMP3: omdat was vastgesteld, dat Torsten Kratz tijdens de trainingssessies niet met de Duqueine in actie was gekomen, werd het team van verdere deelname aan het weekeinde uitgesloten. Het Team Virage met de Liger, met rijders Jensen/Adcock/Espirito Santo, profiteerde en kreeg aldus de beste startplaats in de klasse in handen. De Eurointernational-Ligier met François Hériau en Glenn van Berlo kwalificeerde zich als derde

In GTE behaalde Ryan Hardwick in de nummer 16-Proton-Porsche de beste startpositie. De Amerikaan had een voorsprong van zesenhalf tiende op Arnold Robin in de TF Sport-Aston Martin. Martin Berry zorgde er als derde in de JMW Motorsport-Ferrari voor, dat er drie merken in de top drie vertegenwoordigd waren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet