Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Frikadelli a.s. zaterdag met gloednieuwe Ferrari 296 GT3 met Catsburg//Pittard op de Nordschleife aan de start

Exact 125 dagen na het winnen van 24U Nürburgring keert het team van Frikadelli Racing met een gloednieuwe Ferrari 296 GT3 weer op de Nordschleife terug. De eerste rollout vond al veertien dagen geleden tijdens de 12 Uurswedstrijd plaats.


2023 Frikadelli
Bij het team van Frikadelli zijn wil men in 2024 een herhaling van het succes van dit jaar. De voorbereidingen voor de volgende editie zijn al begonnen.


Tekst: Willem J. Staat
Foto: Frikadelli Racing


Frikadelli a.s. zaterdag met gloednieuwe Ferrari 296 GT3 met Catsburg//Pittard op de Nordschleife aan de start

Het team van Frikadelli bereidt zich vanaf a.s. zaterdag al voor op de volgende editie van 24U Nürburgring. Teameigenaar Klaus Abbelen: ``Nadat wij bij de vorige wedstrijd de AM kampioenschapstitel met onze Porsche 992 GT3 Cup hadden binnengehaald ligt voor de rest van het jaar de focus op de voorbereidingen van de 24U volgend jaar en daar willen wij weer vooraan voor het podium strijden. Met Nick Catsburg en David Pittard komen weer twee rijders uit hetzelfde rijderskwartet dat de 24U dit jaar won aan de start.

David Pittard:
´´Ik verheug mij enorm op mijn comeback bij Frikadelli Racing. Met het team hebben we met het winnen van 24U Nürburgring hebben wij het hoogst bereikbare resultaat bereikt. Maar in de autosport staan de ontwikkelingen nooit stil. Het is daarom belangrijk om dit proces te bevorderen en voortdurend te verbeteren. Met Nicky en de Ferrari kijk ik naar een productief weekend uit.´´

Nick Catsburg: ``Het wordt mijn eerste wedstrijd sinds ik 24U Nürburgring heb gewonnen. Uiteraard heb ik nog steeds goede herinneringen aan dit unieke succes met de Ferrari 296 GT3 van Frikadelli Racing. En het is natuurlijk leuk om met dezelfde combinatie weer terug te zijn. Ik kijk erg uit naar het team en de nieuwe auto nu onze winnende exemplaar een verdiende plek in het museum heeft gevonden.´´ A.s. zaterdag vinden de kwalificaties van 08.30u t/m 10.00u plaats. Traditioneel start de wedstrijd om 12.00u en is via diverse kanalen te volgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet