Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Chip Ganassi Racing kondigt Kyffin Simpson voor 2024 in de NTT Indycarseries aan

Kyffin Simpson die in 2022 in het rijders Development Programma van Chip Ganassi Racing in de Indy NXT-series werd opgenomen zal volgend jaar deel uitmaken van de Indycar line-up van het team. Simpson behaalde dit seizoen twee podium resultaten en stond zowel in Mid Ohio als op Indianapolis op het podium. In totaal zet Ganassi in de NTT Indycarseries in 2024 maar liefst vijf auto's in.

2023 Kyffin Simpson 1
De  Indycar lin-up bij het team van Chip Ganassi is compleet. Kyffin Simpson is volgend seizoen de vierde rijder van het team in de NTT Indycar-series. Voorlopig rijdt hij nog eventjes in de European Le Mans Series.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Ganassi Racing/Indycar


Chip Ganassi Racing kondigt Kyffin Simpson voor 2024 in de NTT Indycarseries aan
Kyffin Simpson neemt momenteel deel aan de European Le Mans Series waar hij en zijn twee teamgenoten de tussenstand van het kampioenschap aanvoeren. Dit was gedeeltelijk te danken aan hun zege in de 4 Uur van Le Castellet. In de sportscars behaalde Simpson ook overwinningen tijdens de 12 Uur van Sebring van het IMSA-kampioenschap(overwinning in de LMP2 klasse en derde algemeen), de 4 Uur van Dubai van de Asian Le Mans Series (LMP2 klasse overall zege)

Kyffin Simpson: “ Het was ongelofelijk om de laatste jaren met het team van Chip Ganassi als Development-rijder samen te werken en daarvan heb ik veel kunnen leren. Ik ben erg enthousiast om de volgende stap naar Indycar te mogen maken. Het is altijd mijn droom geweest om in de NTT Indycarseries te mogen uitkomen en het is een eer om dit nu waar te maken met één van de beste teams uit de series. Ik kijk er naar uit om nog nauwer met het team en de coureurs te mogen samenwerken. Ik wil Chip en Mike Hull voor deze kans bedanken voor het geven van deze kans. Verder natuurlijk dank aan Ridgeline Lubiricants, The American Legion en uiteraard mijn familie.”

De inwoner van de Kaaiman eilanden mocht in januari jl. al eens voor het team van Ganassi in Sebring testen. De 18-jaar oude Kyffin is volgend jaar de jongste rijder op de Indycar startgrid. Naast zesvoudig kampioen Scott Dixon, tweevoudig kampioen Alex Palou en 2022 NXT kampioen Linus Lundqvist en Marcus Armstrong  is Kyffin in 2024 de vijfde rijder die bij Ganassi van de Indycar line-up deel uitmaakt.

Mike Hull
van Ganassi Racing: “Wij verwelkomen Kyffin als teamgenoot in ons Indycar-programma. Hij is in een meerjarig eenzitter programma development programma van Chip Ganassi Racing geïntegreerd en heeft al een Indycar getest maar er zullen er nog meer volgen. Bovendien is hij in de sportscars een bewezen winnaar in de 12 Hours of Sebring in zowel LMP2 als op mondiaal niveau in de Asian en European Le Mans Series.""

In 2021 schreef Kyffin het Simpson Formula Regional kampioenschap op zijn naam. Daarin behaalde hij zeven overwinningen en in totaal dertien podiumresultaten. Later op de dag zal Simpson een virtuele persconferentie geven.

2023 Simpons 2
Van de Indycar NXT naar de echte Indycars. De 2024 line-up van het team van Chip Ganassi bestaat uit maar liefst vijf rijders!Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet