Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Revolution wint op Zandvoort. Equipe Tubben/Weering scoort optimaal


Zou er dan eindelijk succes komen voor vader en zoon De Borst in de Supersport 1 divisie? Steff de Borst behoudt zijn voorsprong van tien seconden op Laurens de Wit, die op zijn beurt een kleine vijf seconden heeft op een jagende Paul Meijer.

PRISCILLA SPEELMAN - VW Golf TCR - Emergo Racing pb FMA / SUPERCAR CHALLENGE - Trophy of the Dunes at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, The Netherlands, September, 17, 2023, Photo: Rob Eric Blank

In de Supersport 2 divisie is de snelle dame Priscilla Speelman een stuk sneller dan Bas Barenbrug en Maik Broersen. In de Sport divisie zijn het nu twee Zilhouettes die op kop rijden. Mark Wieringa voor Pieter de Jong.

Schade rechtsvoor bij de BMW M6 van Max Weering, die langzaam rond rijdt. Remco de Beus is zelfstandig gespind in de Hugenholtzbocht, maar komt niet weg. Een full course yellow zorgt dat de wagen veilig achteruit kan worden weggeleept. Na het drama met Jordin Poland krijgt nu ook de leidende BMW M6 van Max Weering de nodige problemen en moet zich kortstondig melden in de pits. Hij zakt terug naar een derde plaats achter Ted van Vliet en de nieuwe leidende equipe van Morris/DeLaet in hun Revolution 500 SC.

Trophy of the Dunes at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, The Netherlands, September, 17, 2023, Photo: Rob Eric Blank

De problemen met de BMW M6 zijn opgelost en Max Weering rijdt weer snelle tijden. De JR Motorsport rijder passeert allereerst Ted van Vliet om vervolgens het gat met de leidende Revolution flink te verkleinen. In de laatste ronde komt Max Weering tot 0.701 seconde van de leider en komt net een ronde te kort voor de algehele overwinning. Die gaat nu naar equipe Morris/DeLaet met hun Revolution. Equipe Tubben/Weering is wel de eerste in de GT divisie en doet goede zaken in de titelstrijd na opgave van hun grote concurrenten equipe Poland/Jansen.

Trophy of the Dunes at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, The Netherlands, September, 17, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Equipe Ted van Vliet/Willem Meijer wordt tweede in de GT divisie, maar de grootste prestatie komt van Cees Wijsman, die zich voor het eerst op het echte podium van de GT’s mag melden, ondanks een drive through straf aan het begin van de wedstrijd.

Trophy of the Dunes at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, The Netherlands, September, 15, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Ook hulde voor Febo Racing met Dennis en Steff de Borst. Na alle pech eindelijk weer een overwinning in de Supersport 1 divisie. Laurens de Wit komt nog tot vier seconden van de winnaar, maar komt toch tekort op de foutloos sturende De Borst junior. Equipe Schulte/Meijer wordt keurig derde na alle problemen van gisteren.

Equipe Priscilla Speelman/Teunis van der Grift wint de Supersport 2 divisie, al komt Bas Barenbrug met zijn Porsche Cayman toch nog heel dichtbij met maar 1.811 seconde achterstand. Derde wordt de altijd punten sprokkelende Maik Broersen met de Koopman Racing BMW M4.

Trophy of the Dunes at CM.com circuit Zandvoort, Zandvoort, The Netherlands, September, 17, 2023, Photo: Rob Eric Blank

Net als gisteren wint Mark Wieringa de Sport divisie voor Zilhouette merkgenoten De Jong/Hoekstra.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet