Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BMW M2 CS Racing Cup Benelux

BMW M2 CS Racing Cup Benelux: Leyton Fourie naar afgetekende zege

Foury1

Leyton Fourie heeft op soevereine wijze de derde, dertig minuten durende wedstrijd van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zijn naam geschreven. Vanaf poleposition nam Fourie de kop om uiteindelijk met een ruime voorsprong de winst voor zich op te eisen. De strijd om plek twee tussen Dirk Warmerdam, Kelvin Snoeks, Sen Roodenburg en Berry van Elk was daarentegen des te interessanter. Warmerdam passeerde weliswaar als tweede de finish, maar een straf van drie seconden wierp hem terug naar plek vijf. Daarmee op de plekken twee en drie op het podium Snoeks en Roodenburg. Met een zevende positie was de winst in de Trophy voor rijders van 45 jaar en ouder voor Patrick de Vreede.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto’s: PR


De BMW M2 CS Racing Cup Benelux rijdt tijdens de BetCity Trophy of the Dunes drie in plaats van de gebruikelijke twee wedstrijden. Na de eerste, 60 minuten durende wedstrijd van zaterdagmiddag, die gewonnen werd door de equipe Senna van Soelen/Leyton Fourie, en de tweede 30 minuten durende race van zondagochtend, die een zege opleverde voor Gianni van de Craats, is het op zondagmiddag tijd voor de derde wedstrijd die ook over 30 minuten gaat.

In deze derde wedstrijd komen de rijders aan de start die in de tweede kwalificatiesessie achter het stuur zaten. Op poleposition daarmee de op zaterdag zo snelle Leyton Fourie, met naast zich Kelvin Snoeks. Op rij twee Sen Roodenburg en Dirk Warmerdam en op rij drie Jayden Post en Berry van Elk. Daarachter de drie rijders uit de Trophy, de klasse voor rijders van boven de 45 jaar, Dick van Elk, Patrick de Vreede en Viron Alexandre.

Start

Bij de rollende start houdt Fourie de leiding, gevolgd door Snoeks, waarbij ook de rest van het veld probleemloos de eerste bochten doorkomt. Fourie slaat meteen een klein gaatje terwijl Warmerdam direct de aanval inzet op Snoeks. Op vier een wat teruggevallen Roodenburg en daarachter Post, Berry van Elk, De Vreede, Alexandre en Dick van Elk.

Roodenburg

Fourie is ontketend en loopt weg, maar achter de leider is het uiterst spannend met Snoeks, Warmerdam en Roodenburg aan elkaars bumper, terwijl op minimale afstand daarvan Post en Berry van Elk elkaar het leven zuur maken. Intussen krijgt Snoeks de melding dat hij van positie moet wisselen met de op plek drie rijdende Warmerdam.

Foury

In de zesde ronde leidt Fourie inmiddels met bijna vier seconden als Snoeks Warmerdam zijn plek wil teruggeven, maar Roodenburg daar uiteraard ook graag van wil profiteren. Snoeks sluit het gat echter weer snel en blijft daarmee op drie. Op een kleine twee seconden volgt Post, die op de hielen wordt gezeten door Berry van Elk. De Vreede, Alexandre en Dick van Elk hebben inmiddels een achterstand opgelopen.

Halverwege de wedstrijd komt dan de mededeling dat Warmerdam drie seconden bij zijn tijd zal moeten optellen vanwege een incorrecte positie bij de start en daarmee komt zijn tweede plaats direct weer in gevaar omdat zowel Snoeks als Roodenburg op geringe afstand volgen. Berry van Elk ziet het aandringen bij Post beloond. In ronde acht neemt hij de vijfde positie over.

vElk

Je zou het bijna vergeten maar aan kop dendert Fourie gewoon door, is de enige rijder die voortdurend onder de 1:48 rondgaat en heeft daarmee in ronde negen een voorsprong van zeven seconden op Warmerdam. De drie seconden straf kunnen Warmerdam duur komen te staan want de nummer twee wordt op de bumper gezeten door zowel Snoeks, Roodenburg als Berry van Elk, die daarmee een mooi treintje van vier vormen. Post heeft duidelijk moeten lossen. Daarachter blijft De Vreede de leider in het Trophy klassement, met Alexandre op twee en Dick van Elk op drie.

Strijd Warmerdam

Hoewel de posities nog ongewijzigd blijven is er ook in de slotfase nog altijd spanning in de strijd om de plekken twee tot en met vijf, waarbij Warmerdam, Snoeks, Roodenburg en Berry van Elk dicht achter elkaar volgen. Dit is allemaal op ruime afstand van leider Fourie.

De laatste ronde gaat in en Fourie heeft het gat inmiddels opgevoerd tot meer dan twaalf seconden. Warmerdam heeft nog altijd Snoeks, Roodenburg en Berry van Elk op zijn bumper en hoewel er geen uitrempogingen worden ondernomen, blijft het spannend.

Podium

Zo gaat de winst naar Fourie en hoewel Warmerdam als tweede de finish passeert, kosten de drie seconden straf hem maar liefst drie posities. Plek twee gaat daarmee naar Snoeks terwijl Roodenburg het podium completeert. Op vier Berry van Elk en op vijf Warmerdam. Daarachter Post.

DeVreede

Met een zevende plaats gaat de overwinning in de Trophy (rijders boven de 45 jaar) naar De Vreede, voor Alexandre en Dick van Elk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet