Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Winst voor Winward-Mercedes in IMSA Michelin Pilot Challenge Indianapolis, Bleekemolen na remproblemen 14e

230917 IMPC Start
Start van het GS-veld in de IMSA Michelin Pilot Challenge op Indianapolis Motor Speedway

Vorige week startte hij met een historische tweeliter-Porsche 911 tijdens de Goodwood Revival, dit weekeinde mocht Jeroen Bleekemolen weer met modern Porsche-materieel aan de slag, en wel tijdens de voorlaatste seizoensronde van de Noord-Amerikaanse IMSA Michelin Pilot Challenge. Vanwege remproblemen kwam hij samen met teamgenoot Kyle Washington op Indianapolis in de GMG Racing-Porsche Cayman niet verder dan de 14e plaats in het 41 auto’s tellende veld. De overwinning in de vier-uursrace was voor Brice Ward en Daniel Morad in de Winward-Mercedes-AMG GT4, de TCR-klasse resulteerde in de overwinning voor Chris Miller en Mikey Taylor in de JDC-Miller Motorsports-Audi.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto’s: IMSA

De beslissing in de strijd om de overwinning viel in de slotfase, toen Daniel Morad in de Winward-Mercedes Elliott Skeer passeerde, waarna laatstgenoemde in de voorlaatste ronde nog een keer de pits in moest voor brandstof. Zo stuurde Morad de Winward-Mercedes met een voorsprong van 0,566 seconde op Scott Andrews in de Lone Star Racing-Mercedes als winnaar over de eindstreep. De Australiër Andrews deelde de auto met Anton Dias Perera. De Random Vandals Racing-BMW M4 van Paul Sparta en Kenton Koch eindigde op de derde plaats.

230917 IMPC Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen eindigde met de GMG Racing-Porsche als 14e

“Het had een mooie ‘fuel race’ kunnen worden”, zei Jeroen Bleekemolen, “maar helaas konden we vanwege remproblemen niet echt vooraan de strijd aangaan. Ik heb wel genoten van het weekeinde, dank aan het GMG Racing-team en Kyle. We komen snel weer terug!”

In de TCR-klasse volgden achter de winnende Audi de beide Bryan Herta-Hyundai’s van Harry Gottsacker/Robert Wickens en Mark Wilson/Mason Filippi. In de tussenstand, met nog één race te gaan, hebben Gottsacker en Wickens een flinke voorsprong.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet