Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Equipe Max Tubben/Max Weering pakt nipt de pole voor Jansen/Poland

16/09/2023: Trophy of the Dunes, Circuit Zandvoort (NL).Photo: 2023 © Roel Louwers

Equipe Max Tubben/Max Weering pakt de poleposition in de GT divisie, al komt equipe Jansen/Poland nog heel dichtbij. In de Supersport 1 rijdt Ruud Olij in zijn laatste kwalificatieronde naar de snelste tijd en verwijst equipe Jonas de Kimpe/John de Wilde terug naar een tweede plaats. In de Supersport 2 is het equipe Priscilla Speelman/Teunis van der Grift die zich bovenaan meldt voor Maik Broersen en Bas Barenbrug. In de Sport divisie blijft Mark Wieringa met zijn Zilhouette de snelste voor Rob Nieman.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Geen kwalificatie op de vrijdag dit keer. Het is zaterdagochtend vroeg, de werklui zijn al vroeg begonnen met het afbreken van de tribunes op het rechte stuk. Tribunes die tijdens de Grand Prix nog oranje gekleurd waren met Verstappen fans. Ook een vroegertje voor de teams en rijders van de Supercar Challenge, die klokslag negen uur beginnen met hun 20 minuten durende kwalificaties. Allereerst zijn de bolides van de Proto’s en GT’s aan de beurt. Gisteren na de tweede vrije training een verrassende eerste plaats voor equipe Ted van Vliet/Willem Meijer, die zich na een tweede plaats in de eerste vrije training nu helemaal bovenaan meldde met hun BMW M6 GT3.

15/09/2023: Trophy of the Dunes, Circuit Zandvoort (NL).Photo: 2023 © Roel Louwers

Equipe Tubben/Weering opent het bal, maar hun tijd staat nog erg ver af van de tijden van gisteren. Een ronde later begint het serieuze werk, waarbij de drie BMW’s M6 GT3 van Max Tubben/Max Weering, Ted van Vliet/Willem Meijer en Mex Jansen/Jordin Poland zich bovenaan melden. Vader Robin en zoon Jerome Greenhalgh zijn de snelste Radical, gevolgd door de Revolution van equipe Joachim Gabriel Penteado.

De eerste track limit van de dag is voor equipe Tubben/Weering, die buiten de lijntjes kleurt in de Tarzanbocht. Ze blijven nog wel de snelste bolide in de kwalificatie, al komt equipe Jansen/Poland nog wel heel dichtbij. Equipe Van Vliet/Meijer zakt daardoor naar een derde plaats.

15/09/2023: Trophy of the Dunes, Circuit Zandvoort (NL).Photo: 2023 © Roel Louwers

De Revolution van equipe Richard Morris/Milan Delaet verbetert zich naar de vierde plaats en wordt daarmee de snelste Revolution, in de slotfase raakt de auto echter van de baan in de grindbak van de Hans Ernstbocht. De familie Greenhalgh is de snelste in de Radical divisie.

16/09/2023: Trophy of the Dunes, Circuit Zandvoort (NL).Photo: 2023 © Roel Louwers

Gelijk na de eerste kwalificatiesessie komen de diverse Sport divisies de baan op voor hun strijd tegen de klok. De teruggekeerde Ruud Olij liet gisteren bij de twee vrije trainingen zien dat de JR Motorsport rijder nog niets van zijn snelheid heeft ingeboet. Olij reed respectievelijk gisteren naar een tweede en eerste tijd.

Kampioenschapskandidaat Laurens de Wit opent met de snelste tijd in supersport 1, maar het duurt niet lang voordat vader en zoon Dennis en Steff de Borst hun Febo Racing Hyundai bovenaan melden.

16/09/2023: Trophy of the Dunes, Circuit Zandvoort (NL).Photo: 2023 © Roel Louwers

Ook dit is maar kortstondig doordat equipe Jonas de Kimpe/John de Wilde deze tijd weer verbetert met hun VW Golf GTI. De tijden gaan nu in een rap tempo sneller. Paul Meijer, die samen met Tim Schulte een equipe vormt, rijdt met zijn Audi RS3 TCR naar de top, terwijl Equipe De Borst hun snelle tijd moet inleveren vanwege de track limits in de Hugenholtzbocht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet