Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR/Superscars: Trackhouse Racing bevestigt NASCAR-contract voor SVG

Trackhouse Racing, het team van Justin Marks bevestigde vanmorgen vroeg dat Shane van Gisbergen een contract met het team heeft getekend dat een development programma omvat. De Nieuw Zeelander met Nederlandse wortels zal in 2024 in geselecteerde wedstrijden van zowel de NASCAR Cup, Xfinity- en Truckseries afwerken. Daarnaast zal Shane in enkele geselecteerde Late Model races uitkomen. Na zijn sensationele zege in Chicago kreeg SVG diverse teams aanbiedingen.

2023 SVG Vlag
Na zijn sensationele overwinning in Chicago eerder dit jaar een nieuw toekomst voor SVG in NASCAR.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: NASCAR/Red Bull Ampol Racing

NASCAR/Superscars: Trackhouse Racing bevestigt NASCAR-contract voor SVG
SVG werd na zijn sensationele overwinning in Chicago een hot item bij maar liefst vier teams uit de Ford en Toyota-gelederen aanbiedingen gehad hebben. Voor de Xfinity-series wordt SVG waarschijnlijk voor enkele wedstrijden bij het team van Kaulig Racing ondergebracht. Het team van Justin Marks heeft nl. weer bindingen met dit team.

Shane van Gisbergen: “Ik ben er trots op van wat ik hier in Australië heb bereikt maar ik ben enthousiast over het nieuwe hoofdstuk in mijn carriere en de kansen die zich met dit meebrengt. Ik ben zeer dankbaar voor iedereen die hierin een rol heeft gespeeld en vooral natuurlijk het team van Triple Eight Engineering. Ik kijk er naar uit om het jaar met nog enkele hoogtepunten af te sluiten. Het wordt tijd voor een nieuwe uitdaging en dit NASCAR-avontuur zal de grootste in mijn carrière zijn. En hier kijk ik erg naar uit. Ik wil Justin Marks en iedereen bij Trackhouse Racing bedanken voor de kansen die zij mij gegeven hebben. Ik vind het spannend om naar Amerika te gaan en aan het seizoen te beginnen.”

Eerder dit seizoen verklaarde Trackhouse teameigenaar Justin Marks al dat er hard aan een deal voor Shane gewerkt werd. Justin Marks: “ Dit wordt voor Shane een enorme uitdaging maar hij is een geweldige coureur zoals wij allemaal gezien hebben. Volgend jaar gaat het er voor hem vooral om aan de ovals, de 2.5 mijls Speedways te wennen en aan van alles wat hij nog niet in zijn carrière heeft meegemaakt. Het wordt uiteraard een leerproces maar wij hebben de overtuiging dat Shane goed zal presteren.”

Bij Trackhouse Racing wordt Shane teamgenoot van Ross Chastain en de Mexicaan Daniel Suarez. Bij het team van Triple Eight wordt SVG’s plek door de van Erebus Racing afkomstige Will Brown ingenomen. Omdat de deal met Justin Marks geen volledig programma omvat blijft voor SVG de optie open om ook 2024 aan de Bathurst 1000 deel te nemen. Interessant genoeg hebben zowel SVG als teambaas Jamie Whincup daar meermaals op gehint.

2023 Betr Darwin Triple Crown, Event 5 of the Repco Supercars Championship, Hidden Valley, Darwin, Northern Territory, Australia. 16 Jun, 2023.
Maar de spectaculaire optredens in de Supercars waarin SVG groot werd, gaan we in de toekomst zeker met node missen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet