Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge strijdt verder tijdens de BetCity Trophy of the Dunes

Start

Tijdens de BetCity Trophy of the Dunes begint de Supercar Challenge op CM.com Circuit Zandvoort aan alweer het zesde evenement van seizoen 2023. Ook dit keer zijn er naast alle vertrouwde gezichten in de Supercar Challenge weer nieuwe deelnemers. Met als bijzondere gasten een aantal Revolution Racecars. De titelstrijd in alle divisies is inmiddels op volle toeren en gaat op Zandvoort onverminderd hard verder.

Tekst en foto's: PR

revolution 2

Prototypes

Net als in 2022 zijn de fraaie bolides van de Revolution Racecars uit Engeland van James Abott weer aanwezig in de Prototype Divisie. De samenwerking met de V-Max Racing Management is Abott goed bevallen en zijn rijders laten de kans om op het Formule 1-circuit van Zandvoort te racen niet lopen. Met een Brit, Amerikaan, Portugees en Belg aan het stuur van een Revolution belooft het een mooie internationale strijd te worden.

greenhalgh

Radicals
In de Divison Radical gaat de familiestrijd tussen de Greenhalgh’s en Van Dam weer verder. Vader Eddie van Dam gaat in dit klassement aan de leiding voor Vlad Raducanu en vader Robin en zoon Jerome Greenhalgh op de derde positie.

gt top

GT
De GT Division laat dit seizoen een titanenstrijd zien tussen de jongere rijders. Equipe Max Tubben/Max Weering gaat met 185 punten aan de leiding, maar weet dat de equipe Mex Jansen/Jordin Poland op slechts drie punten net zo kansrijk is. Elke race weer is onmogelijk te voorspellen welk van de twee equipes er met de zege vandoor zal gaan, want van de tien gereden races dit seizoen wonnen deze equipes er acht. Alleen op de Red Bull Ring wisten de jongelingen niet te winnen. Nieuwe tegenstand bij de GT’s gaat komen van de Speedlover Porsche 992 GT3 Cup , bestuurd door de Belg Pierre-Etienne Bordet en zijn Franse teamgenoot Viron Alexandre. Ted van Vliet deelt zijn BMW M6 GT3 op Zandvoort met Willem Meijer.

de wit de borst

Supersport 1
Na tien races is de leiding in Supersport 1 niet in handen van de coureur met de meeste overwinningen. Laurens de Wit gaat op kop met slechts één zege, de nummer twee vader Dennis en zoon Steff de Borst heeft eveneens pas één zege geboekt. Dat geldt ook voor Remco de Beus, die evenveel punten heeft als de familie De Borst en dus gedeeld tweede is. Ruud Olij scoorde drie overwinningen en een tweede positie, maar staat toch ‘slechts’ vierde. Dat komt omdat hij de laatste drie evenementen niet meedeed. Tijdens de BetCity Trophy of the Dunes is Olij echter weer van de partij, dus de concurrentie is gewaarschuwd!

broersen

Supersport 2
Maik Broersen is in zijn BMW M4 in de Supersport 2 divisie bezig aan een zeer sterk seizoen. Hij gaat in het tussenklassement aan de leiding, 40 punten voor de equipe Priscilla Speelman/Teunis van der Grift in hun VW Golf GTI TCR. Tony Verhulst staat daar weer twee punten achter, maar is er op Zandvoort na drie uitvalbeurten op rij buiten zijn schuld helaas niet bij.

jobst vianen

Sport
De Sport 1 divisie wordt een strijd tussen Spirit Racing Team en Zilhouette Racing. Equipe Mark Jobst/Oscar Vianen gaat in deze klasse aan de leiding, maar Jobst is er dit keer niet bij en Vianen rijdt nu samen met Tom Vanderheyden. Rob Nieman zal er alles aan gelegen zijn om zijn achterstand van 27 punten in te lopen. Daarbij zal hij echter ook moeten rekenen op de equipe Jack Hoekstra/Pieter de Jong. In Sport 2 gaat de strijd tussen de Belgische equipe Ignace van den Broeck/Leon Iserbyt in de Renault Clio en de Oekraïense equipe Leonid Protasov/Sergi Pustovoitenko in de BMW Compact E36.

Programma
Op vrijdag 15 september begint de Supercar Challenge met de vrije trainingen. Zaterdagochtend vroeg begint de eerste kwalificatie van de GT divisie, de Revolutions en de Radicals om 9.00 uur, gelijk gevolgd door de kwalificatie van de Sport divisies om 9:25 uur. Beide kwalificaties duren 20 minuten. Zaterdagmiddag volgt de eerste wedstrijd van 60 minuten om 14:05 uur. Op zondag om 12:55 uur start de tweede wedstrijd met een zelfde tijdsduur.

Tickets
Tickets voor de BetCity Trophy of the Dunes zijn te bestellen via www.trophyofthedunes.nl

Op TV
Uitgebreide videoverslagen van alle races worden door RTL7 uitgezonden in het TV-programma Autosport NL en zijn terug te kijken via de site www.supercarchallenge.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet