Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IndyCars: Felix Rosenqvist op pole voor laatste IndyCar-optreden met Arrow McLaren, achtste startplaats Rinus VeeKay

230910 Indy Quali
Voor de tweede keer dit seizoen en voor de vijfde keer in zijn carrière behaalde Felix Rosenqvist de pole-position

Felix Rosenqvist begint zijn laatste optreden in de NTT IndyCar Series voor Arrow McLaren vanaf de pole-position. In de kwalificatie voor de Firestone Grand Prix of Monterey op WeatherTech Raceway Laguna Seca, waar het seizoen – dit jaar voor het laatst – wordt afgesloten, reed de Zweed in de nummer 6-Dallara Chevrolet een tijd van 1:06,6416 minuten en gaf daarmee de concurrentie het nakijken. Voor Rosenqvist is het zijn tweede pole-position van het jaar en de vijfde in zijn carrière. Rinus VeeKay kwalificeerde zich heel keurig als achtste en heeft daarmee ook een prima uitgangspositie voor de afsluitende race van het seizoen.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto: PR

Naast Rosenqvist op de eerste startrij staat Scott McLaughlin in de nummer 3-Penske-Dallara-Chevrolet. Net voor zijn laatste vliegende ronde begon de Nieuw-Zeelander met een foutje, toen hij met één wiel in het gras kwam bij het aanzetten, maar herstelde zich snel en kwam nog heel dicht bij de tijd van Rosenqvist. Niettemin moest hij uiteindelijk zijn meerder erkennen in de Zweed. Op de tweede rij staan RLL-coureur Christian Lundgaard, die tijd verloor toen hij aan de binnenkant van de Corkscrew met de onderkant van de auto de baan raakte, en Josef Newgarden met de nummer 2-Penske-Dallara-Chevrolet.

Scott Dixon namens Chip Ganassi Racing en de al gekroonde kampioen Alex Palou completeerden de Firestone Fasrest Six, voor Jüri Vips als snelste rookie bij pas zijn tweede optreden in de serie, een week na zijn debuut vorige week in Portland. Achter Rinus VeeKay  maken Will Power en Romain Grosjean het tiental vol. Bij Ryan Hunter-Reay en Helio Castroneves werden de tijden geschrapt, de twee kwamen niet verder dan respectievelijk de plaatsen 25 en 27.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet