Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT4: Ortmann/Sasse winnen eerste race ADAC GT4 Germany Sachsenring, Nathan Schaap beste Nederlander

230909 GT4 Start R1
Start van de eerste GT4-race op de Sachsenring

De eerste van de twee ADAC GT4 Germany-races op de Sachsenring was goed voor heel wat actie. Tal van rijders hadden last van lekke banden of mechanische pech, onder wie ook de beide Nederlandse BMW-coureurs Maxime Oosten en Mex Jansen, die respectievelijk door een technisch defect en een lekke band een goede klassering in rook zagen opgaan. Zo was Nathan Schaap, samen met de Deen Alexander Hartvig heel keurig vijfde in de Allied Racing-Porsche, de best geklasseerde Nederlander. De overwinning was voor Mike David Ortmann en Hugo Sasse in de Aston Martin van ProSport Racing.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto’s: ADAC Motorsport


David Jahn was met een tijd van 1:25,486 minuten in de Avia W&S-Porsche het snelst in de kwalificatie, terwijl Nicolaj Møller Madsen er in de WimmerWerk-Porsche een volledige eerste startrij voor Porsche van maakte. De ProSport-Aston Martin eindigde met Ortmann achter het stuur als vierde, voor de Porsches van Daniel Gregor en Alexander Hartvig. Maxime Oosten kwalificeerde de Project 1-BMW als achtste, de Walkenhorst-BMW van Hantke en Mex Jansen eindigde in handen van Hantke als tiende in de kwalificatie.

In de race had Jahn in de Porsche lange tijd de leiding in handen, maar Ortmann zette hem de hele tijd flink onder druk en na de rijderswissel op Sasse wist die de Aston Martin snel langs de Porsche met Fittje te werken. Vervolgens reed Sasse zonder problemen de overwinning naar huis. Maxime Oosten was weer eens aan een fraaie opmars bezig en maakte de ene na de andere positie goed, maar in de 14e ronde verloor de BMW plotseling fors tempo en twee ronden later parkeerde de Friese rijder de auto in de pits, waarmee de opgave een feit was. Ook voor Mex Jansen was er geen succes weggelegd: eerst boekte zijn teamgenoot Hantke mooie progressie, maar later betekende bij Jansen een lekke rechter voorband het voortijdig einde van de race.

230909 GT4 R1 Schaap
Nathan Schaap was met de Allied Racing-Porsche als vijfde de best (en enig) geklasseerde Nederlander

Achter de winnende Aston Martin van Ortmann en Sasse eindigden Jahn en Fittje als tweede, voor de Hofor-BMW-rijders Leon Wassertheurer en Tim Reiter, die daarmee hun eerste podiumplaats van het seizoen lieten aantekenen. Na een prachtige inhaalrace vanaf de 22e startplaats eindigden Marar Khayrov en Gabriele Piana met de andere Hofor-BMW als vierde, voor Alexander Hartvig en Nathan Schaap in de Allied-Porsche.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet