Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IndyCars: Volop beweging op de rijdersmarkt, transfercarrousel in volle gang

230909 Indycars Malukas
David Malukas maakt voor 2024 de overstap naar Arrow McLaren

Dit weekeinde vindt de seizoensfinale van de NTT IndyCar Series plaats op WeatherTech Raceway Laguna Seca. Rondom het slotakkoord van het seizoen is de transfercarrousel in volle gang en werden meerdere rijderscontracten voor volgend jaar bevestigd. AUTOSPORT.NL zet de recente transacties op een rij.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto: PR

Het team Arrow McLaren, dat de gehoopte komst van kampioen Alex Palou in rook zag opgaan, kwam tot een meerjarige overeenkomst met de 21-jarige David Malukas, wiens contract bij Dale Coyne Racing na twee seizoenen afliep. De Amerikaan met Litouwse wortels rijdt de nummer 6-Arrow-McLaren-Chevrolet als teamgenoot van Pato O’Ward en Alexander Rossi.

Marcus Armstrong, die voorafgaand aan het laatste raceweekeinde van het jaar de tussenstand van het rookie-klassement aanvoert, kreeg een contractverlenging van “meerdere jaren” bij Chip Ganassi Racing. Nadat de Nieuw Zeelander dit seizoen uitsluitend op de road-courses in actie kwam, zal hij volgend jaar een volledig seizoen draaien, inclusief de ovalraces. Aanstaande woensdag staat zijn eerste ovaltest met een IndyCar gepland op Texas Motor Speedway.

Eveneens voor meerdere jaren vond Felix Rosenqvist, die vertrekt bij Arrows McLaren, onderdak bij Meyer Shank Racing, waar hij een Scandinavisch getint team gaat vormen met Tom Blomqvist – hoewel laatstgenoemde dankzij zijn moeder onder Britse vlag rijdt. Zoals eerder aangekondigd zet Meyer Shank Racing een derde auto in voor Helio Castroneves tijdens de Indy 500. Voor Rosenqvist, in 2020 eenmaal racerwinnaar met Chip Ganassi, wordt het zijn zesde IndyCar-seizoen.

Van Romain Grosjean is in ieder geval bekend dat hij komend seizoen niet meer voor Andretti Autosport rijdt – het team dat eerder deze week een naamswijziging in Andretti International aankondigde. Dat de vacature bij Andretti zal worden ingevuld door Marcus Ericsson werd al eerder bevestigd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet