Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

Supercars: Flinke crash SVG op Queensland Raceway. Gen 3 auto baart zorgen.

Tijdens tests ter voorbereiding van de Bathurst 1000 op Queensland Raceway werd SVG vanmorgen het slachtoffer van een behoorlijke crash toen zijn Chevrolet Camaro ongeremd in de bandenstapels belandde. SVG bleef ongedeerd en verklaarde op de social media “dat het no fun” was. De Triple Eight Camaro is overigens al het gehele seizoen een zorgenkindje. Het is overigens niet de enige auto die zorgen baart.

2023 Crash SVG
Shane van Gisbergen maakte een flinke klapper ten gevolge van weigerende remmen op Queensland Raceway vanochtend.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Supercars

Flinke crash SVG op Queensland Raceway
Tijdens tests op Queensland ter voorbereiding van de Sandown 500 en de Bathurst 1000 ging de Chevrolet Camaro van SVG hard de bandenstapels in SVG wist de snelheid nog enigszins te reduceren door de auto nog te laten spinnen. SVG moest de auto aan de passagierskant verlaten. Hoewel men bij Triple Eight verklaarde terug naar de werkplaats te gaan, werd de auto alsnog gerepareerd voordat men SVG opnieuw de baan op stuurde. Dit Camaro-chassis baart het gehele jaar al zorgen. Meermaals hebben SVG en zijn engineer op zijn zachtst gezegd problemen op moeten lossen. Recentelijk won SVG nog een wedstrijd in het “wildcard”- chassis waarin zich minder problemen voordeden.

Vrijwel alle Supercarteams voelen zich met de nieuwe Gen3 auto duidelijk niet op hun gemak en hebben voorafgaande aan de Sandown en Bathurst enduros al hun zorgen geuit. Ze hebben vrijwel allemaal onvoldoende vertrouwen in het stuurhuis.

Voor co-rijder Richie Stanaway was het eveneens teleurstellend: “Teleurstellend voor ons want we hadden vandaag nogal wat op het programma staan. Ik heb vanochtend niet kunnen rijden en het is geen ideale voorbereiding voor Sandown.” Zowel Jamie Whincup en Broc Feeney konden gewoon hun programma continueren.Elders op Winton moesten de teams van Tickford Racing, Walkinshaw Andretti United en Grove Racing vanwege de slechte weersomstandigheden hun endurance-tests voortijdig afbreken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet