Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: 32.000 toeschouwers zien Nico Verdonck, Rodrigue Gillion, Glenn Van Parijs, Nicolas Saelens en Thomas Laurent winnen in de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder

2023 Winnende combinatie

Aangeleverd bericht
Foto´s PR


AUGUST by NGT en Tip Top Rent by NGT behalen de zeges in GTA en GTB
- PK Carsport met onder meer Tom Boonen en JJ Motorsport rijden naar overwinning in toerwagenklassen TA en TB


32.000 toeschouwers zien Nico Verdonck, Rodrigue Gillion, Glenn Van Parijs, Nicolas Saelens en Thomas Laurent winnen in de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder

32.000 toeschouwers zijn afgelopen weekend getuige geweest van misschien wel één van de spannendste edities van de 24 Hours of Zolder. Na een intense wedstrijd, gekruid door wisselvallig weer vanaf de nachtelijke uren, ging de zege naar de Porsche 911 GT3 Cup - type 992 - van AUGUST by NGT. De Belgen Nico Verdonck, Rodrigue Gillion, Glenn Van Parijs, Nicolas Saelens en de Fransman Thomas Laurent hadden twee ronden bonus op een gelijkaardige wagen van PK Carsport in de handen van recordwinnaar Bert Longin, Stienes Longin, Peter Guelinckx en Dylan Pereira, de auteur van de snelste wedstrijdronde. RedAnt Racing had met Ayrton en Yannick Redant, Sam Dejonghe en Kobe De Breucker recht op de derde plaats van het podium.

De editie 2023 van de dé nationale uithoudingsrace bij uitstek had alle ingrediënten van een echte uithoudingsklassieker. De start vond plaats onder een heerlijke zon, met overvolle tribunes en meteen zat het spel op de wagen. Met het kruim van de Belgische autosport aan de start, zowel op vlak van teams als rijders met bovendien enkele internationale vedetten, waren de verschillen zeer klein, speelde de strategie een grote rol en deed ook het weer vanaf de nachtelijke uren zijn duit in het zakje. De strijd eiste ook slachtoffers, met opgaves voor onder meer de wagen die van op de polepositie was gestart, de #54 Q1 Trackracing Porsche, maar ook de #78 Porsche van RedAnt Racing en de #2 Russell Racing by NGT Porsche. Zij moesten door technische problemen vroegtijdig de strijd staken.

AUGUST by NGT kwam op zondagmorgen aan de leiding en zou deze, ondanks diverse regenbuien, niet meer afstaan. PK Carsport strandde op de tweede plaats na een mooie remonte, voor RedAnt Racing. Na een probleem met de cardan op zondagmorgen eindigden Derdaele-Cool-Wauters-Menten-Kern in de Porsche van Belgium Racing vierde, voor de de SpeedLover Porsche van Dons-Hensen-Ooms-Meulders-Van Hover en de verrassende MARC II Mustang V8 van VDS Racing Adventures.

Voor Nico Verdonck, Rodrigue Gillion, Glenn Van Parijs en de Fransman Thomas Laurent was het de eerste zege, voor Nicolas Saelens werd het tweede opeenvolgende overwinning, met twee verschillende wagens. Thomas Laurent is de eerste Franse winnaar sinds Marcel Tarrès in 1999 (Audi).

Glenn Van Parijs: “I
k ben erg gelukkig en heb voor het eerst in geruime tijd nog eens een traantje weggepinkt. Dit is eindelijk de zege waar ik al zo lang op hoop en mijn dank gaat uit naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”

TipTop Rent by NGT wint GTB

In GTB was de zege voor Arthur Peters, Gunther Van Den Berg, Kenny Herremans, Koen De Mulder en Tom De Boever in de TipTop Rent by NGT Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. De TCL Motorsport BMW M4 GT4 van Gary en Kenny Terclavers, Lars Zaenen en Jef Machiels werd tweede en de BMW M4 GT4 van BMS Motorsport in de handen van Baelus-Van Pelt-Maes-Van Belle-Bertels derde.

Zege in TA voor Matisse Lismont, Tom Boonen, Koen De Wit, Alon Day en PK Carsport

De PK Carsport BMW M2 CS Racing reed een vlekkeloze race en won de klasse TA met bovendien een achtste plaats algemeen. Stevens Motorsport met Xavier en Jochen Stevens, Koen Calis en Gilles Thiers werd tweede, voor het kwartet Caprasse-van der Sloot-Muth-Frère (Bilia Emond by G&A Racing). JJ Motorsport won tot slot de klasse TB, met Jef (aan zijn 20ste editie toe) en Bart Van Samang, Bart en Paul Lievens, Tom Werckx en Steven Maris. De Convents Racing Team BMW van Convents-Raymakers-Dupont-De Meulder werd tweede op veertien ronden van de winnaars, voor de VDW Motorsport van Ron en Harry Van De Water, Nico Vangeel en Edwin Beyers.

“We hebben een zeer mooie editie van de 24 Hours of Zolder achter de rug”, aldus Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Harry Steegmans. “Dit is een perfecte basis om verder te bouwen aan de toekomst van deze schitterende race die nog een hele grote massa aanspreekt!”


2023 Podium


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet