Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Corvette-duo Taylor en García behaalt IMSA-overwinning op VIR

230828 IMSA VIR winnaars
Winst voor António García (l.) en Jordan Taylor in de IMSA-race op Virginia International Raceway

Met een undercut-strategie wonnen Corvette Racing-rijders António García en Jordan Taylor de Michelin GT Challenge op Virginia International Raceway, de op twee na laatste ronde van het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. In de race over twee uur en 40 minuten, waarin alleen de beide GT-klassen in actie kwamen, won Paul Miller Racing met Madison Snow en Bryan Sellers voor de vijfde maal dit jaar de GTD-categorie.

Tekst: René de Boer
Foto’s: IMSA

Zoals zo vaak waren de laatste pitstops beslissend in de uitkomst. De Corvette kwam eerder binnen dan de concurrentie, wat een goede beslissing bleek, en toen de tot dan toe leidende nummer 14-Vasser Sullivan-Lexus van Jack Hawksworth en Ben Barnicoat bij de pitstop tijd verloor omdat Barnicoat de motor liet afslaan, was het pleit beslecht in het voordeel van het Corvette-duo Taylor en García. Uiteindelijk reed Taylor met een voorsprong van iets meer dan twee seconden op Barnicoat in de van pole gestarte Lexus de zege naar huis. Klaus Bachler en Patrick Pilet completeerden het GTD-Pro-podium als derde met de Pfaff Motorsports-Porsche, maar hadden ruim een minuut achterstand.

230828 IMSA GTD winner
GTD-winst voor de Paul Miller-BMW van Snow en Sellers

In GTD zorgden BMW-teams voor een dubbel succes van het Beierse merk, met de vijfde seizoenszege voor Paul Miller Racing met Madison Snow en Bryan Sellers en de tweede plaats voor Turner Motorsport met Robby Foley en Patrick Gallagher. Het had zelfs een “clean sweep” van het podium voor BMW kunnen worden, want routinier Bill Auberlen was lange tijd op weg naar de derde plaats in de Turner Motorsport-M4 die hij deelde met Chandler Hull, maar moest twee ronden voor het einde zijn meerdere erkennen in Philip Ellis met de Winward-Mercedes, die samen met Russell Ward de derde plaats in de klasse pakte. Eerder verloor de Inception Racing-McLaren van Fredrik Schandorff en Brendan Iribe de derde plaats, toen Schandorff naar binnen moest voor een “drive-through” omdat er tijdens het bijtanken ook onder de auto was gewerkt. Kay van Berlo was ditmaal de enige Nederlandse deelnemer in de IMSA-race, samen met Alan Metni eindigde hij in de KellyMoss with Riley-Porsche op de tiende plaats algemeen en als achtste in de klasse.

230828 IMSA Berlo
Kay van Berlo eindigde met de KellyMoss with Riley-Porsche als achtste in de GTD-klasse
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet