Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Josef Newgarden snel tijdens vrije training WWTR. Kwalificatie pas vandaag

Aanhoudende regen,storm  en onweersbuien zorgden ervoor dat er gisteren geen kwalificatie voor Bommarito Automotive Group 500 op de World Wide Technology Raceway kon plaatsvinden. Slechts één korte trainingssessie waarin Rinus VeeKay de 24e tijd liet noteren en waarin Josef Newgarden de snelste man op de baan was. Indycar blonk nu niet bepaald uit in haar communicatie naar buiten omtrent veranderingen in het tijdschema. De kwalificatie vindt vandaag kort voor de wedstrijd om 11.00u lokale tijd plaats.

2023 Newgarden
Josef Newgarden heel laat op de avond nog op weg naar een snelle tijd.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Indycar


Josef Newgarden snel tijdens vrije training WWTR. Kwalificatie pas vandaag
De kwalificatie voor de Bommarito Automotive Group 500 op de Word Wide Technology Raceway vond gisteren vanwege de uitermate slechte weersomstandigheden geen doorgang en werd naar vandaag verplaatst. Op de 1,25 mijl lange baan liet Penske-coureur Josef Newgarden de snelste tijd noteren gevolgd door zijn teamgenoot Scott McLaughlin die echter aan het eind van een sessie bij een incident met Will Power en Marcus Ericsson was betrokken. Daarbij liepen de auto’s van beide laatstgenoemden flinke schades op. Met nog zes minuten te gaan spinde McLaughlin in zijn outlap in Turn 2 waarbij Will Power zijn teamgenoot trachtte te ontwijken. De auto van Power verloor zijn grip, raakte de Safer Barrier en stuiterde weer terug op de baan. De aanstormende Marcus Ericsson had geen schijn van kans en reed vol op de neus van de gestrande Ericsson. Zowel de teams van Ganassi en Penske moesten vannacht veel overuren maken om de auto’s weer op tijd gereed te krijgen.

2023 Fan Fun
Het bleef slechts bij wat fun moments en er maar het beste van maken.


Josef Newgarden: “Het leek er het grootste deel van de dag op dat we niet meer zouden rijden. Alleen al het feit dat we hier alsnog een sessie hadden konden we veel dingen uitproberen. Ik denk dat we nog één en ander te doen hebben. Ik was er niet blij mee. Maar dit is wel te verwachten. In de training sta je wel bovenaan en probeer je de zwakke punten te achterhalen en aan een aantal moet gewoon gewerkt worden. Maar we hebben nu wel een bepaalde richting die heel goed is. Ik denk dat onze auto heel snel kan zijn.” Tot nu toe wist Newgarden alle vijf oval wedstrijden op zijn naam te schrijven. Alleen Sebastian Bourdais ging hem in 2006 in Champcar voor. Die won de enige oval wedstrijd op de kalender in Milwaukee.

2023 Computers
Het enige waar op de computer naar gekeken werd was het weer.

2023 ResultsAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet