Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Marcus Ericsson van Chip Ganassi Racing naar Andretti Autosport

De Zweed Marcus Ericsson verlaat aan het eind van dit seizoen het team van Chip Ganassi en heeft voor 2024 bij het team van Andretti Autosport getekend. Het was de laatste maanden touwtrekken rondom de 2022 Indy 500 winnaar. Maar vandaag kwam de doorbraak.
2023 Ericsson
Na jaren paydriver geweest te zijn wordt Marcus Ericsson nu gewoon een goede betaalde rijder. Gezien zijn prestaties de afgelopen jaren gewoon terecht.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Indycar


Marcus Ericsson van Chip Ganassi Racing naar Andretti Autosport
Chip Ganassi had Marc Ericsson graag in zijn stal willen houden maar de inmiddels 32-jarige Zweed dacht daar iets anders over. Ericsson kwam eigenlijk met een waardeloze F1 CV richting Indycar maar wist het blad snel om te draaien. Marcus Ericsson eindigde in zijn eerste Indycar-seizoen als 17e in de eindstand van het kampioenschap. Hij behaalde drie Top 10 resultaten en eindigde in 16 starts negenmaal in de Top 15. Een langzame start eindigde al in 2021 met een doorbraak door Marcus twee wedstrijden wist te winnen. Ericsson was recentelijk ook duidelijk wat betreft zijn uitlatingen in de media. “In Indycar rijden 15 coureurs die betaald worden. Ik denk dat ik mij genoeg bewezen heb en wil daar één van zijn.” Bij het team van Andretti Autosport vond Ericsson een werkgever die zijn waarde erkend en was men bereid zijn salariseisen met een flinke cheque te ondersteunen.

Bij Andretti Autosport vervangt Ericsson Grosjean of Devlin De Francesco. Waarschijnlijk moeten beiden daar het veld ruimen. De line-up van Chip Ganassi Racing bestaat volgend jaar waarschijnlijk uit Linus Lindqvist, Alex Palou (als hij nog niet meer rechtszaken vanwege contractbreuk aan zijn broek heeft) en Scott Dixon.

2023 Jack Harvey
De Brit Jack Harvey moest bij RLL het veld ruimen. Eigenlijk weinig van gezien het afgelopen jaar.

Jack Harvey moest bij RLL het veld ruimen
De Brit Jack Harvey werd vorige week al de wacht bij het team van Rahal Letterman Lanigan de wacht aangezegd. Hij wordt dit weekend op World Wide Technology Raceway vervangen door Conor Daly die eerder dit jaar bij het team van Ed Carpenter moest vertrekken en als invaller voor Helio Castroneves tijdelijk bij Meyer Shank Racing onderdak vond. Voor Daly was het overigens nogal gemakkelijk onderdak vinden daar. De familie Daly is al jaren met Bobby Rahal en David Letterman bevriend. “Het betekent nogal wat voor mij om de kans te krijgen om voor RLL te mogen racen” verklaarde Daly afgelopen week.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet