Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT4: AMG-zege in ADAC GT4 Germany op de DEKRA Lausitzring

Met AMG Mercedes, Porsche en Aston Martin stonden er tijdens de tweede wedstrijd van de ADAC GT4 Germany dit weekend drie verschillende merken op het podium. En evenals gisteren bood de ADAC GT4 Germany geweldig entertainment. De combinatie Denis Bulatov(D/24)/Marc de Fulgenico(ESP/24) uitkomend voor BCMC Motorsport powered by East Side Motorsport) behaalde op de Lausitzring hun tweede seizoenszege. De tweede plek ging naar de combinatie David Jahn(D/32)/Jannes Fitje met hun AVIA W#S Porsche Cayman 718 GT4. De derde plek was weggelegd voor de regerende kampioenen Hugo Sasse(D/19) en Mike David Ortmann met hun ProSport Aston Martin GT4


2023 Start R2 Lausitzring
Start van de tweede wedstrijd op de Lausitzring.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: ADAC Motorsport


AMG-zege in ADAC GT4 Germany op de DEKRA Lausitzring
Finn Zulauf(D/19) eveneens met een AVIA W#S Porsche Cayman GT4 begon de wedstrijd vanaf pole. Gedurende de eerste 15 minuten van de wedstrijd reed de jonge Duitser aan kop van het 27 auto’s tellende startveld. Een aanrijding tussen de als tweede geklasseerde AMG Mercedes van Bulatov betekende einde wedstrijd voor Zulauf. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Bulatov afstand van zijn concurrenten te nemen en wist ongeveer een voorsprong van meer dan zeven seconden op te bouwen. In het eerste wedstrijdgedeelte was de Italiaan Gabriele Piana (D/37 Hofor by Bonk Motorsport BMW M4 GT4) zeker de man van de wedstrijd. Vanuit een achtste positie wist hij naar P2 op te klimmen. En ook Fitje was inmiddels naar P3 opgeklommen.

Na de verplichte rijderswissels wist Bulatovs teamgenoot De Fulgenico deze voorsprong te consolideren.De Spanjaard kwam ondanks een tijdstraf ivm het Zulauf incident als eerste over de eindstreep en de bestraffing had geen enkele invloed op het eindresultaat. Piana’s teamgenoot Marat Khayrow(D/36 KGZ) was niet in staat om het tempo bij te houden en werd 20 minuten voor het einde door de Porsche van David Jahn die de tweede plek voor zich wist op te eisen. Korte tijd later ging ook Hugo Sasse in de ProSport Aston Martin aan de BMW van Khayrow voorbij.

De combinatie Emil Gjerdrum(N/16)/Alexander Connor (19/UAE) behaalde in de thuiswedstrijd voor Mücke Motorsport een fraaie vierde plek en wonnen tevens het Juniorenklassement. De vijfde plek werd opgeëist door Sami Matti Trogen(SF/19)/Enzo Joulié (beide Walkenhorst BMW M4 GT3) gevolgd door de AMG Mercedes GT4 van Jan Philipp Spingob(D/22) en Simon Primm(D/18) beiden uitkomend voor CV Performance Group Marat Khayrov viel terug naar P7 in het algemeen klassement maar was toch blij met de Trophy zege. Op P8 eindigden de Britten Mohan Ritson(21) en Tom Wood(21) uitkomend voor het team FK Performance met een BMW M4 GT4. Daarachter eindigde de Project 1 BMW M4 GT4 van Maxime Oosten(NL/19) en Michel Makes (CZ) eveneens met een BMW 6M4 GT4. De Top 10 werd gecompleteerd door de combinatie Max Kronberg (D/36) en Henrik Still (D/36 voor het team van Avia W#S Motorsport.

Denis Bulatov - Winnaar voor BCMC Motorsport powered by EastSide Motorsport
“Het was bijna de perfecte race voor ons. We moeten de situatie met Finn Zulauf nog in detail analyseren. Daarna heb ik zo hard mogelijk gepusht om een zo groot mogelijke voorsprong te krijgen. Marc deed het toen perfect. De triomf behoort toe aan het team, dat ons opnieuw een megawagen bezorgde. Het deelnemersveld in de ADAC GT4 Germany is ijzersterk. We kijken nog steeds naar de titel.”

Marc de Fulgencio - BCMC Motorsport powered by EastSide Motorsport
"Ik ben dolblij - want winnen is altijd iets speciaals. Het team gaf me de kans om hier in de serie te rijden. Dus ik investeer alle inspanningen zodat Denis zijn grote doel voor het seizoen bereikt. Mijn stint was allesbehalve saai. Ik accelereerde als een gek om het potentieel van de auto en het team te laten zien."

David Jahn - tweede plek voor AVIA W&S Motorsport

"Jannes had een geweldige kwalificatie. Dat was de basis voor het podiumresultaat in de race. BMW en Mercedes-AMG waren simpelweg te sterk onder de huidige temperaturen. Maar we kwamen goed door de race heen en pakten uiteindelijk een sterke tweede plaats. Dat was heel belangrijk, want we hadden de laatste tijd wat pech.”

Jannes Fittje - tweede plek voor AVIA W&S Motorsport
"Mijn start was solide. In eerste instantie wilde ik geen risico's nemen. Met de Porsche is het best lastig om het tempo in de race bij te houden bij de hoge temperaturen. Ik ben in ieder geval tevreden met het resultaat. We moeten er nu voor zorgen dat we op de Sachsenring en in Hockenheim alles geven om nog kans te maken op de titel."

ADAC GT4 Germany, 7. + 8. Rennen Lausitzring 2023 - Foto: Gruppe C Photography
Mooie AMG GT4 zege voor Bukatov/ De Fulgenico.

Hugo Sasse - derde plek voor Prosport Racing
"We hebben alles gegeven en hebben een geweldige prestatie. Mike kon zich vrij goed opwerken vanaf de elfde plaats op de grid. We wisten dat onze bandenslijtage dit weekend erg goed zou zijn. Over het algemeen zijn we erg blij. Als team hebben we het geweldig gedaan. De derde plaats voelt min of meer als een overwinning. Nu kijken we uit naar de Sachsenring.”

Mike David Ortmann - Derde plek voor Prosport Racing
“Al met al was het podium onverwacht. Omdat we wat problemen hadden in de kwalificatie.
Maar in de race ging het des te beter. Niets werkte echt op de rechte stukken, maar met een paar slimme bewegingen kon ik aardig omhoog komen. We hadden een geweldige strategie. De auto was weer geweldig. Ik ben erg blij met het team. We hebben er het maximale uitgehaald.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet