Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Het lukt mij om steeds minder fouten te maken

4 juli 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Han Wannet zit er relaxt bij, wachtend op de eerste avondrace van de DRDO op een warme dinsdagavond in juli. Nog even een hapje doen met de andere Han bij Koopman Racing. Han Kirchhof en Han Wannet hebben het naar hun zin in de pitbox op het circuit van Zandvoort, waarbij Wannet nog even tijd vrijmaakt om zijn racestory in alle rust te vertellen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Chris Schotanus

IMG 3226


De 57-jarige ondernemer uit Lopik herhaalt eigenlijk, in net wat andere bewoordingen, de rode draad die ook voor andere ondernemers bij de DRDO zo belangrijk is. Het compacte programma aan het eind van een doordeweekse dag is voor mensen met een eigen bedrijf ideaal. “Het kost je maar een halve dag en je hoeft niet te lang te wachten. Alle evenementen bestaan uit een vrije training, kwalificatie van in totaal 50 minuten en twee races met elk een tijdsduur van 50 minuten. En dat allemaal binnen een tijdsbestek van een paar uurtjes, waarbij het inschrijfgeld ook nog scherp geprijsd is.”

25 april 2023 DRDO Race 1 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus


Han Wannet is in de autosport een laatbloeier, want hij begon pas vijf jaar geleden te racen. “Het was altijd een jongensdroom om dit te gaan doen, maar het is er door allerlei drukte rond mijn bedrijf nooit eerder van gekomen. Ik kwam in contact met de Dutch Race Driver Business Club en dat beviel mij enorm. Het is een mooie manier om met de juiste begeleiding rustig te wennen en in te stappen. Ik genoot van de eerste meters op het circuit en om even in een andere wereld te zijn. Via de Business Club heb ik mijn racelicentie gehaald en ben dus vijf jaar geleden begonnen. Ik heb tot nu toe alleen bij de DRDO gereden. Er wordt daar heel fair gestreden en het is allemaal heel professioneel georganiseerd. Ook mijn team is in al die tijd niet veranderd. Het is bij Koopman Racing altijd gezellig en ze zorgen er voor dat alles prima voor elkaar is.”

23 mei 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus


Tweemaal per jaar biedt de DRDO hun rijders de mogelijkheid om op een ander circuti dan Zandvoort uit te komen, eenmaal op het uitdagende circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Spa Euroraces en vervolgens op het snelle TT circuit van Assen tijdens Jack’s Racing Day voor volle tribunes. Deze twee lange weekend evenementen worden georganiseerd samen met de Supercar Challenge van V-Max.  “Wie wil er nou niet op Spa en Assen een keer rijden, ik verheug mij iedere keer weer op deze twee banen en om de strijd aan te gaan met andere auto’s uit de Supersport 2 divisie. Ik maak dan graag wat extra tijd vrij.”

23 mei 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus


“In die vijf jaar heb ik mijn rijstijl flink kunnen verbeteren. Ik neem bijvoorbeeld bij trackdays een instructeur mee om dingen bij te leren. Ik wil nog lang blijven rijden om me iedere keer weer te verbeteren. Het lukt mij steeds meer om minder fouten te maken. Maar het blijft altijd opletten geblazen.”

4 juli 2023 DRDO Race 2 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus


Op dinsdag 3 oktober staat het vierde avondevenement op Circuit Zandvoort op het programma.

Tijdschema dinsdag 3 oktober op Circuit Zandvoort
15.00 – 16.00 Inschrijven & Keuring
16.30 – 16.45 Rijdersbriefing
17.00 – 17.20 Vrije Training
17.20 – 17.40 Kwalificatie
18.30 – 19.20 Race 1
20.10 – 21.00 Race 2

25 april 2023 DRDO Race 1 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus


Voor informatie kun je contact opnemen met de Dutch Race Driver Organisation, bereikbaar via info@dutchracedriver.nl
Telefonisch is de DRDO te bereiken op onderstaande nummers:
Algemeen: +31 (0)23 5712250
Jan Paul van Dongen: +31 (0)655503961
Floortje Snoek: +31 (0) 627366661
Danny van Dongen: +31 (0)655564307 (alleen via Whatsap)

25 april 2023 DRDO Race 1 Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet